Felhívás!

Megszámlálnák az orvosokat

A sajtóban több statisztikai adat is megjelent a romániai orvosok számáról és arról, hogy 1990 vagy 2000 óta közülük hányan lettek külföldi munkavállalók, hányan tértek haza és hányan nem.

A leköszönt Dancila-kormány egészségügyi minisztériuma azt tervezte, elvégzik a romániai orvosszámlálást, ennek alapján elkészítik az országban tevékenykedő orvosok elektronikus jegyzékét. Elképzelhető, hogy a Ludovic Orban kormányának, vagy esetleg egy következő (a 2020. évi választások utáni) kormánynak az egészségügyi minisztériuma megvalósítja ezt a tervet.

A hivatalos regiszter nemcsak azt biztosítaná, hogy folyamatos és tiszta rálátás legyen a romániai orvosok számára, szakosodására stb., hanem segítene abban is, hogy kiszűrjék a szélhámosokat, a megfelelő képzettség és végzettség hiányában orvosi tevékenységeket vállaló személyeket. Ők valójában nem is kerülhetnének a jegyzékbe, és ha mégis ténykednének, könnyebb lenne a leleplezésük. A törvénytervezet szerint az orvosok adattárában nyolc alapfejezet lenne. Az orvosi végzettséget hitelesítő szerveket arra köteleznék, hogy továbbítsák az adatokat a jegyzék ügyvitelével megbízott központi hivatalba.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.