Felhívás!

Megkétszereződött a határátkelők forgalma a Magyarországgal közös határszakaszon

Megkétszereződött a határátkelők forgalma a Magyarországgal közös határszakaszon Románia

Mintegy 65.200 román és külföldi állampolgár, valamint 28.900 jármű (ezek közül 12.7600 teherszállító) lépte át a román államhatárt a hétfői nap folyamán – tájékoztatott kedden a határrendészet.

A belépőoldalon 40.200 személy jelentkezett ellenőrzésre 15.900 járművel, a kilépőoldalon pedig 25 ezer személyt és 13.000 járművet regisztráltak.

Összességében 60 százalékkal nőtt meg a forgalom ezekben a napokban a májusi átlaghoz viszonyítva.

A jelzett időszakban a Magyarországgal közös határszakaszon levő 11 átkelőnél mintegy 43.800 személyt jegyeztek, közülük 30.300-at a belépési oldalon.

A veszélyhelyzet idején jegyzett napi átlaghoz képest megkétszereződött az országba való belépésre jelentkezők száma.

A Nagylak 1-es, a Nagylak 2-es és a borsi határátkelő volt a legforgalmasabb ezúttal is, az elmúlt 24 órában mintegy 24.600 személy érkezett az országba ezeken keresztül és 10.300-an jelentkeztek kilépésre.

Mindkét nagylaki határátkelő maximális kapacitással működik: az autópálya-átkelőnél tíz, az országúti átkelőnél hét sávon fogadják az országba érkezőket, és további húsz mobil ellenőrzőpontot is létrehoztak.

A határrendészet felhívja a figyelmet, lassítja a határon való átlépést, hogy a szokásos ellenőrzés mellett a közegészségügyi igazgatóság képviselői továbbra is járványtani ellenőrzést végeznek, ugyanakkor az országba belépőknek ki kell tölteniük egy felelősségvállalási nyilatkozatot is.

Az ellenőrzések nyomán 7849 személyt küldtek lakhelyi elkülönítésbe vagy karanténba a közegészségügyi igazgatóság szakemberei – jegyzi meg a közlemény.

Ebben arra is kitérnek, hogy az elmúlt 24 órában 26 illegális tettet (16 bűncselekményt és 10 kihágást) észleltek a határátkelőknél és a zöldhatáron, és 782.000 lej értékben foglaltak le olyan javakat, amelyeket illegálisan próbáltak behozni az országba. Az észlelt kihágásokért összesen 13.700 lejre róttak ki bírságot.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.