Felhívás!

Meghalt egy férfi, akit meglőttek a rendőrök, mert nem állt meg autójával a jelzéseikre

Meghalt egy férfi, akit meglőttek a rendőrök, mert nem állt meg autójával a jelzéseikre Románia

Meglőttek a rendőrök egy férfit, miután az nem állt meg autójával a jelzéseikre. A férfi életét vesztette.

Az eset a Botoşani megyei Flămânzi településen történt. Delia Neniscu rendőrségi szóvivő szerint a Iaşi megyei rendőrség munkatársai jelentették Flămânzi településen járőröző kollégáiknak, hogy üldözőbe vettek egy autót, amelyiknek a vezetője nem állt meg a rendőri jelzésre. Azt feltételezték, hogy ittas állapotban van, és veszélyt jelenthet a forgalomban résztvevőkre.

Három rendőrautó indult a férfi nyomába a város területén, a gépkocsivezető azonban nem állt meg, sőt, megkísérelt belehajtani az egyik rendőrautóba, amelyiknek az utolsó pillanatban sikerült elkerülnie az ütközést. A rendőrök figyelmeztető lövéseket adtak le, előbb a levegőbe lőttek, majd az autó kerekeire – számolt be a szóvivő.

A lövések a jármű vezetőjét is megsebesítették, és autójával lesodródott az útról. A rendőrök elsősegélyben részesítették és mentőt hívtak a helyszínre, de nem tudták újraéleszteni a 34 éves fiatalembert. A botoşani-i megyei kórház sürgősségi osztályának egyik orvosa, Georgiana Lazăr szerint vélhetően a férfi szívét vagy aortáját találta el a lövés.

Az ügyben kivizsgálás indult, azt egyelőre nem tudni, hogy miért nem állt meg a férfi a rendőrök jelzéseire.

Europol szakszervezet: hibátlanul jártak el a rendőrök

Hibátlanul jártak el a Botoşani megyei rendőrök, akik meglőtték, és haláloson megsebesítették a férfit, miután az nem állt meg autójával a jelzéseikre – jelentették ki az Europol szakszervezet képviselői.

A rendőrök érdekeit védő szakszervezet képviselői csütörtöki Facebook-bejegyzésükben azt állították, hogy a meglőtt 34 éves, büntetett előéletű férfi, akit hatóságok jól ismertek, a rendőrök több kordonját is áttörte, és veszélyeztette a rendőrök és a forgalomban résztvevők életét.

“Az üldözött sofőr, aki röviddel a becsapódás után meghalt, ismert volt rendőri körökben. 2015-ben 6 éves letöltendő börtönbüntetésre ítélték gyerekkereskedelem miatt, azonban 2017-ben feltételesen szabadlábra helyezték. A Iaşi megyei rendőröket az 112-es segélyhívószámon riasztották, hogy egy sofőr ittasan vezet. A járőr felfedezte a forgalomban a kocsit, amelynek vezetője a rendőrök láttán gyorsított és elhúzott Botoşani megye irányába. A rendőrség üldözőbe vette, és az üldözés során a sofőr több rendőrségi kordont is áttört, több rendőrkocsinak nekiment, veszélyeztetve a rendőrök életét. Botoşani megyében elvesztette uralmát a kormány fölött, és a kocsi lesodródott az útról” – írják a szakszervezet képviselői.

A szakszervezet szerint az üldöző rendőrök 17 lövést adtak le, ezeknek egy részét a levegőbe, más részét a kocsi kerekeire irányozták, és hangsúlyozzák, hogy a rendőrök ‘hibátlanul’ jártak el.

“A sofőr veszélyeztette a forgalomban résztvevők életét. A becsapódás nyomán több sérülést szenvedett, majd röviddel ezt követően meghalt. Egyelőre több információnk nincs, de a rendőrök hibátlanul jártak el. Gratulálunk!” – áll még az Europol szakszervezet üzenetében.

Kivizsgálják esetet az ügyészek

Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított eljárást a Botoşani megyei ügyészség annak a férfinak az ügyében, akit meglőttek csütörtökön a rendőrök, miután nem állt meg autójával a jelzéseikre.

Valeriu Chihaia megyei főügyész szerint megvizsgálják a halál pontos okát, és a rendőrök esetleges bűnösségének mértékét is.

Azt mondta: az első ellenőrzések azt mutatják, hogy a rendőrök szabályszerűen jártak el.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások