Felhívás!

Marosvásárhely szomszédságában is megjelent a koronavírus

Marosvásárhely szomszédságában is megjelent a koronavírus Románia

Maros megyében, a Marosvásárhellyel szomszédos Maroskeresztúron azonosították vasárnap délután a 15. romániai koronavírus-fertőzöttet.

Az Agerpres hírügynökség Mara Togăneltől, Maros megye prefektusától megtudta, hogy a 70 éves nő az olaszországi Anconából tért vissza Erdélybe, március 4. óta házi elkülönítőben tartózkodott.

A nőtől szombaton vettek mintákat, azután, hogy belázasodott, köhögött és légzési nehézségekkel küszködött. A leletekben vasárnap délután mutatták ki a Covid-19-es kórokozót. A nőt a kolozsvári járványkórházba szállítják.

Kovács Edit, Maroskeresztúr polgármestere az MTI-nek elmondta: a fertőzött egy idős nőt gondozott Olaszországban. Onnan tért haza szerdán a maroskeresztúri otthonába, ahol egyedül él. Az elmúlt napokban az önkormányzat biztosította számára az élelmiszert és a tisztítószereket, hogy ne kelljen kijönnie a házból. Ezeket az önkormányzati alkalmazottak a háza kapujában tették le, és csak telefonon beszéltek vele, hogy elkerüljék a fertőzés kockázatát.

A polgármester elmondta: már a múlt héten, jóval a megbetegedés észlelése előtt valamennyi marosszentgyörgyi lakosnak szórólapot dobtak a postaládájába, melyen közölték, hogy milyen módon kerülhetik el a vírusfertőzést. Hozzátette: ezeket a szabályokat kell betartani, és akkor remélhetőleg nem terjed tovább a kór a községben.

A kormány által közölt vasárnap délutáni adatok szerint a 15 romániai megbetegedett közül öt személyt már gyógyulttá nyilvánítottak. Az országban 11-en vannak intézményesített karanténban, 12 877 személyt pedig otthonában szigeteltek el, mert olyan térségekből tértek vissza Romániába, ahol már megjelent a koronavírus-fertőzés.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.