Hirdetés
Hirdetés

Marosvásárhely polgármestere felbontotta a város utcáinak takarítására vonatkozó szerződést

Marosvásárhely polgármestere felbontotta a város utcáinak takarítására vonatkozó szerződést Románia

Marosvásárhely polgármestere, Soós Zoltán szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy felbontotta a város utcáinak takarítására vonatkozó szerződést a Brantner Ecologic Kft. köztisztasági vállalattal.

Az elöljáró elmondta, a háztartási hulladék elszállításáról szóló szerződést nem áll módjában felbontani, ezt ugyanis csak a Maros megye hulladékgazdálkodásáért felelős társulás, az ADI Ecolect teheti meg.

“Fel vagyok háborodva és dühös vagyok amiatt, ami a szemétszállítással és az utcasepréssel történik. Azonban, mint tudják, a város csak az utcaseprési szerződés esetében járhat el közvetlenül. A háztartási hulladék begyűjtésére vonatkozó szerződést nem mi, hanem az ADI Ecolect kötötte. Ha valaki tiltakozik ez ellen, akkor elmondhatom, hogy eltévesztette a házszámot” – jelentette ki Soós Zoltán.

A polgármester elmondta, szerinte egyetlen marosvásárhelyi sem elégedett Brantner Ecologic Kft. munkájával, a városvezetés pedig csak a szerződésben rögzített törvényes eszközökkel élhet. Közölte, hogy a köztisztasági vállalatot már értesítették a szerződésbontásról, és a cég az új versenytárgyalás lebonyolításáig köteles elvégezni a feladatait.

Soós tájékoztatása szerint november 25. és december 20. között a helyi rendőrség ellenőrizte, hogy milyen mértékben tartja be a háztartási hulladék begyűjtésének ütemtervét Marosvásárhelyen a Brantner Veres köztisztasági vállalat, és összesen 830 ezer lejre bírságolta a céget az észlelt mulasztások miatt.

A polgármester hozzátette, hogy az ADI Ecolect december 28-ára összehívott közgyűlése várhatóan ennek a szerződésnek a felbontásáról is dönt.

forrás: Agerpres

fotó: Haáz Vince

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük