Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Márciusban megközelítőleg 300.000 ember érkezett Románia területére

Márciusban megközelítőleg 300.000 ember érkezett Románia területére Románia

Márciusban közel 300.000 ember érkezett Romániába az ország nyugati határátkelőinél. Közülük több mint 250.000 román állampolgár – közölte szerda este Bogdan Despescu belügyi államtitkár a România TV-nek adott nyilatkozatában.

Hirdetés
Hirdetés

Azt is elmondta: az utóbbi napokban csökkent az országba érkező személyek száma, de megtörténhet, hogy a húsvét közeledtével ismét többen indulnak külföldről hazafelé.

Erre a valószínű forgatókönyvre már megtette az előkészületeket a belügyminisztérium, ugyanis a katonai rendeletek értelmében minden hazatérő polgárt lakhelyi vagy hatósági karanténba kell helyezni.

Felhívta ugyanakkor a határokon kívül élő román állampolgárok figyelmét, hogy a jelenlegi helyzetben tanácsosabb letenni a hazautazásról, és a befogadó országban maradni. „Ez most a legjobb Romániának” – tette hozzá.

Gyalog nem lehet átlépni az országhatárt. Aki gyalog próbál átjönni Romániába, azt a határőrök feltartóztatják, hatósági járművekre ültetik, és egyenesen a lakhelyi vagy hatósági karanténba szállítják őket, attól függően, hogy a határellenőrzési pontoknál szolgálatot teljesítő orvosok miként döntenek – mondta még a belügyi államtitkár.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. április 2., 10:45
  ÉRTÉKELÉS: 3

  És a többi 50000 milxen állampolgár?csak nem rettegő svédek menekültek ide?mert náluk semmi védekezés nincs,most már hullanak mint a legyek mert azt gondolták ,hogy aztán őket nem éritheti mert van egy miniszterelnökük aki 1 éves tanfolyamos hegesztő diplomával rendelkezik.most már hegesztheti a makarónit is,lesz ott kapkodás amikor halomra halnak meg az emberek.

  • User
   Dátum: 2020. április 2., 11:39
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Lehet orosz, ukrán, bolgár, moldáv, török, görög. Románia nem zsákfalu, vannak átutazók. Sőt, lehet kettős magyar állampolgár is, ha magyar útlevéllel lépett be.

 • User
  Dátum: 2020. április 3., 9:04
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Az idaig haza erkezoket nem ertem, hogy miert jottek haza? Husvetra meg igen hamar van es a korona virust kulfoldon meg mindig jobban kezelik mint itthon ebben a szep orszagban!!! Jaj csak azokat kezelik akik egeszsegugyi adot fizetnek, most ertem, be hulye vagyok!!!!!

 • User
  Dátum: 2020. április 3., 11:45
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Akik hazajottek…es akiket .hoztak repulovel…azok mind jo adofizetok,elnezest a tobseg.Akik mar amint lehet keri a szocialis segelyt,es megis kapja,mert nincs jovedelem.