Felhívás!

Május 22-e fontos nap lesz a miniszterelnök szerint

Május 22-e fontos nap lesz a miniszterelnök szerint Románia

Május 22-e fontos nap lesz Florin Cîţu miniszterelnök szerint, mivel aznap a kormány tagjai utcára vonulnak az oltási kampány támogatása érdekében, este pedig a labdarúgó Román Kupa döntőjét játsszák, nézők jelenlétben.

“Az oltáskampány folytatódik. A miniszterek, az államtitkárok, a teljes kabinet utcán lesz május 22-én az oltási kampány támogatása érdekében. Május 22-én játsszák a Román Kupa döntőjét is. Ez olyan esemény lesz, amely nézők jelenlétében zajlik. Remélem, eljutok én is az eseményre” – mondta Cîţu csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján.

Hangsúlyozta, sok ideje ez az első sportrendezvény, amelyen nézők is lehetnek. Hozzátette még, hogy szombaton színházba készül menni, tehát az élet kezd visszatérni a normális kerékvágásba.

A kormányfő kifejtette, továbbra is jó hírek érkeznek a járvánnyal kapcsolatban, egyetlen megye sincs már a sárga zónában, és Bukarestben is feloldottak már bizonyos korlátozásokat.

“Két-három hónappal ezelőtt azt mondtam, hogy a koronavírus-járvány jelenlegi hulláma el fog tartani két-három hónapig, de úgy tűnik, túl pesszimista voltam. Kevesebb ideig tartott, de véleményem szerint ez nagyrészt a fokozott oltási kampánynak köszönhető, annak, hogy ma már bárki, aki akarja, bárhol és bármikor beoltathatja magát” – mondta a miniszterelnök.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.