Felhívás!

Magyar nyelvű távoktatást is indít a román közszolgálati televízió

Magyar nyelvű távoktatást is indít a román közszolgálati televízió Románia

Magyar nyelvű leckékkel bővül jövő héttől a román közszolgálati televízió (TVR) Iskolatévé programja, amelyeket a TVR 3 országos csatornán, illetve a kolozsvári és a marosvásárhelyi regionális stúdió műsoraiban fognak sugározni.

A televízió pénteki közleménye szerint a magyar kisebbségi érdekképviselet kérésére egészítették ki az oktatási tárcával kötött megállapodást, így a magyar tannyelvű iskolák diákjai számára hétfőtől péntekig anyanyelvükön közvetítenek magyar nyelv és irodalom, matematika, fizika, kémia, történelem, földrajz, biológia, informatika és társadalomtudományi órákat.

A TVR magyar nyelvű leckéi a marosvásárhelyi virtuális stúdióban készülnek, és a TVR honlapján, illetve a Youtube-csatornán is elérhetők lesznek.

Az Iskolatévé anyanyelvi műsorait kezdeményező Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) tájékoztatása szerint a televíziós felkészítőket egyelőre a záróvizsgákra készülő nyolcadikos és tizenkettedikes diákok számára készítik, de tervezik a műsorok bővítését más korosztályok számára is, amennyiben elhúzódik a koronavírus-járvány miatt elrendelt rendkívüli állapot.

Romániában március 11-én zártak be a közoktatási intézmények, a TVR pedig március 16-án indította az Iskolatévé oktatási projektet az otthon tanuló diákok számára.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. március 21., 23:41
    ÉRTÉKELÉS: 2

    2 hét után jó,h gondolnak a kissebbségre is! Ők több adót fizetnek mint a koldusok,zsebtolvajok, prostik akik “hazajöttek”😉😗😎