Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Listeriával fertőzött füstölt lazacfilét hívnak vissza a kereskedelemből

Listeriával fertőzött füstölt lazacfilét hívnak vissza a kereskedelemből Románia

Listeria monocytogenes baktériummal fertőzött füstölt lazacfilét találtak az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA) szakemberei két halfeldolgozó üzem termékei között, ezért leállították ennek termelését és 99,77 kilogramm füstölt lazacfilét megsemmisítettek – közölte az ANSVSA az Agerpres hírügynökséggel szombaton.

A két gyártónál hétfőn, február 11-én kezdték el az ellenőrzést, és a fogyasztásra kész füstölt lazacfilében Listeria monocytogenes baktériumot fedeztek fel. 42.000 lejre bírságot rótt ki a hatóság.

Hirdetés
Hirdetés

A két halfeldolgozótól származó füstölt lazacfilé (románul file somon afumat) nevű termék kereskedelmi visszahívása folyamatban van. Eddig 96,77 kilogrammot vontak be a forgalomból és semmisítettek meg.

A Listeria monocytogenes baktérium a liszteriózis kórokozója. Egyes személyeknél a grippéhez hasonló tüneteket produkál (láz, izomfájdalom, hányinger, hányás, gyomorbántalmak). Általában a szervezet leküzdi a betegséget, de várandós nőknél és legyengült immunrendszerű személyeknél veszélyes lehet.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük