Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Lia Olguţa Vasilescu szerint 2019-ben népszámlálást kell tartani Romániában

Lia Olguţa Vasilescu szerint 2019-ben népszámlálást kell tartani Romániában Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselője, Lia Olguţa Vasilescu szerint 2019-ben népszámlálást kell tartani, hogy kiderüljön, mekkora jelenleg Románia lakossága.

A parlament épületében nyilatkozó Vasilescu azt mondta, véleménye szerint Románia lakosságának száma már nem haladja meg a 20 milliót, és ezt a feltételezést a család alkotmányos meghatározásának módosítására kiírt referendum eredményei is alátámasztják. A volt munkaügyi miniszter kifejtette, volt alkalma több települést végiglátogatni, és az a tapasztalata, hogy az emberek közül sokan külföldre költöztek. Ugyanakkor az, hogy “fizikailag” nincsenek az országban, nem fosztja meg őket “románságuktól vagy állampolgárságuktól”, tette hozzá Vasilescu.

Hirdetés
Hirdetés

A szociáldemokrata képviselő szerint azt is pontosan fel kell mérni, hogy hány alkalmazott van Romániában, mert míg az Országos Statisztikai Hivatal 4,9 millió alkalmazottat tart nyilván, addig az alkalmazottak összesített adatbázisában (Revisal) 6,3 millió szerződés szerepel. Vasilescu szerint a valós szám még ennél is nagyobb, mert a Revisalban nem szerepelnek a közhivatalnokok, a katonák és a titkosszolgálatok alkalmazottai.

Vasilescu szerint a népszavazás friss eredményei következtében csökkenni fog a parlamenti képviselők, valamint az európai parlamenti képviselők száma is.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. december 5., 18:16
  ÉRTÉKELÉS: 3

  A parlamenti kepviselok letszamanak csokkenesehez semmi szukseg nepszamlalasra ! Van ra referendum altal biztositott torveny. Az , hogy azota sem tartjatok be, az mas kerdes…

 • User
  Dátum: 2018. december 6., 10:45
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Egy népszámlálás egy ország gazdasági , társadalmi helyzetét, a családok , egyének mozgását hivatott feltérképezni, nem a képviselők számát. Úgy tízévenként mindenképpen szükséges egy új felmérés.