Felhívás!

Letették az alapkövét

Letették a Székelyföldi Jégkorong Akadémia központi épületének alapkövét pénteken Csíkkarcfalván. Az épülő létesítmény elsődleges feladata az lesz, hogy megteremtse a szükséges logisztikai és humánerőforrás-feltételeket a jégkorong-utánpótlásban sportoló gyerekek és az ebben dolgozó szakemberek számára.

A beruházások egyik fontos pillére a csíkkarcfalvi akadémiai központhoz tartozó sportmetodikai és orvosi szárny megvalósítása, ennek építését el is kezdték. „Minőségi sporthoz minőségi infrastruktúra kell. A most létesülő metodikai és orvosi központ nélkülözhetetlen az élsporthoz” – hangsúlyozta Brendus Réka, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságának főosztályvezető-helyettese. Hozzátette, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia létrehozása kezdetben lehetetlennek tűnt, ennek ellenére már működik a csíkszeredai mobil műjégpálya, épül a sepsiszentgyörgyi és a gyergyószentmiklósi, a csíkkarcfalvi központnak pedig letették az alapkövét.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia Kelemen Hunor, az RMDSZ elnökének kezdeményezésére indult el. Az ünnepségen a politikus köszönetet mondott azon személyeknek és intézményeknek (kiemelve Magyarország kormányát), akik hozzájárultak az intézmény létrehozásához. Az utódoknak is üzentek a résztvevők, akik egy időkapszulában korongot, mezt, videófelvételt és egy levelet is elhelyeztek.

Az esemény utáni sajtótájékoztatón elhangzott: a jégpálya-beruházások nemcsak a jégkorongnak szólnak, hanem a többi jeges sportágnak is, ezért együttműködést indítottak el a Székelyföldi Jégkorong Akadémia és a Magyar Korcsolya Szövetség között, hogy a többi sportág köré is hasonló rendszert építsenek ki.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.