Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Letette a hivatali esküt Marcel Boloş és Sebastian Burduja

Letette a hivatali esküt Marcel Boloş és Sebastian Burduja Románia

Letette kedden Klaus Iohannis államfő előtt a hivatali esküt Marcel Boloş, az európai beruházásokért és projektekért felelős tárca új vezetője, illetve Sebastian Burduja, a kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős minisztérium új vezetője.

Hirdetés
Hirdetés

A Cotroceni-palotában tartott ceremónián részt vett Florin Cîţu szenátusi és Marcel Ciolacu képviselőházi elnök, Nicolae Ciucă kormányfő, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök és több elnöki tanácsos.

Az államfő kedden írta alá Marcel Boloş és Sebastian Burduja kinevezését a két minisztérium élére.

Nicolae Ciucă kormányfő hétfőn továbbította Klaus Iohannis elnöknek a miniszterjavaslatokat az európai beruházások és projektek minisztériuma, illetve a kutatásért, innovációért és digitalizálációért felelős minisztérium élére.

Az európai beruházások és projektek minisztériumának élére Ioan Marcel Boloşt, a kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős minisztérium élére Sebastian Burduját javasolta a kormányfő.

Jelölésükről április 21-én döntött a Nemzeti Liberális Párt (PNL) végrehajtó bizottsága.

Dan Vîlceanu április 6-án mondott le az európai beruházások és projektek minisztériumának éléről, a tárca vezetését Marcel Boloş vette át ügyvivő miniszterként.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük