Hirdetés
Hirdetés

Lemondott tisztségéről Carmen Dan belügyminiszter

Lemondott tisztségéről Carmen Dan belügyminiszter Románia

Lemondott a belügyminiszteri tisztségről Carmen Dan.

Hirdetés
Hirdetés

A tárcavezető a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottságának a kormányátalakításról döntő ülése előtt jelentette be, hogy lemondott tisztségéről.

“Emelt fővel távozom. (…) Nincs, amit felrónom magamnak” – mondta az újságíróknak Carmen Dan.

Dăncilă nehezményezi Carmen Dan CEx előtti lemondását

A Szociáldemokrata Párt (PSD) egyes tagjai “semmit nem értettek meg” az eddig történtekből, és azt hiszik, méltányolni fogja valaki, ha a párt vezetőtestületeivel való egyeztetés előtt nyilatkoznak a sajtónak döntéseikről – mondta hétfőn Viorica Dăncilă miniszterelnök, a PSD elnöke Carmen Dan belügyminiszter bejelentésére reagálva, miszerint lemond tisztségéről.

Azt kérdezték az újságírók a PSD országos végrehajtó bizottságának (CEx) ülésére készülő pártelnöktől, miként kommentálja a tisztségéről lemondott Carmen Dan nyilatkozatát, miszerint senki nem indokolta meg kilátásba helyezett menesztését, és szerinte mindennek az áll a hátterében, hogy a PSD engedett Iohannis államfő nyomásának. “Carmen Dan nem jól tájékozott, ha valóban ezt nyilatkozta. A PSD soha nem fog engedni az államfő nyomásgyakorlásának. Hamarosan elkezdődik egy kampány, amelyben ellenfelek leszünk, tehát semmi esetre sem szabad a neki kedvező döntéseket hoznunk” – válaszolt a miniszterelnök.

Dăncilă hozzátette, ha valaki valóban ragaszkodik a pártjához és hisz benne, előbb az alakulat vezetőtestületeivel közli döntését, és azután nyilatkozik ezekről a sajtónak.

“Minden kollégától kértem, hogy így járjon el. Úgy tűnik, egyesek számára a személyes érdek előrébb való a pártérdeknél” – fogalmazott a PSD elnöke.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük