Felhívás!

Legalább 120 percet kell várakozni a nagylaki autópálya-határátkelőnél

Legalább 120 percet kell várakozni a nagylaki autópálya-határátkelőnél Románia

A szigorított ellenőrzések miatt legalább 120 percet kell várakozniuk azoknak, akik a nagylaki autópálya-határátkelőnél (Nagylak II) szeretnének Romániába jönni.

A határrendészet online forgalomfigyelő rendszere szerint hétfőn dél körül legalább 120 perc a várakozási idő a belépő oldalon.

A kontroll hat sávon történik, ugyanis vasárnap estétől minden belépő személyt egyenként ellenőriznek.

Minden, Románia lépő személynek otthoni karanténba kell vonulnia, aki olyan országból érkezik, ahol az igazolt koronavírusos esetek száma elérte az 500-at.

Claudia Ardelean, az aradi határrendészet szóvivője szerint az alapos ellenőrzések miatt jelentősen megnőtt a kontroll egy főre számított időtartama: míg eddig 30 másodperc és 1 perc közötti idő alatt lezajlott egy személy ellenőrzése, most a kontrollidő 5-10 percre nőtt.

Megközelítőleg 43%-kal csökkent a határforgalom a tavalyhoz képest

Az elmúlt 24 órában több mint 83.700 személy – román és külföldi állampolgár – lépte át az ország határait, míg a tavaly ugyanezen a napon a határt átlépők száma 148.300-ra rúgott, tehát körülbelül 43%-os csökkenés következett be – tájékoztatott hétfői közleményében az Országos Határrendészet (IGPF).

Az országba 44.400 személy lépett be, illetve 39.300-an léptek ki, a határt átlépő gépkocsik száma 28 ezer: megközelítőleg 15.100 jármű érkezett és 12.900 távozott az országból.

A határrendészet emlékeztet, hogy az utazók a http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline internetes oldalon kaphatnak információkat a határátkelőknél regisztrált várakozási időkről.

A határátkelőknél, illetve a zöldhatáron 49 törvénybe ütköző cselekedetet lepleztek le a határrendőrök az említett időszakban.

A hatóságok ugyanakkor megtagadták 29 külföldi állampolgár országba való belépését, illetve hat román állampolgár kilépését különböző törvényes okok miatt.

FRISSÍTÉS: Lezárják Magyarország határait

Orbán Viktor magyar miniszterelnök hétfőn bejelentette, lezárják Magyarország határait a személyforgalom elől, az erről szóló nemzetközi egyeztetések folyamatban vannak. Magyarország területére a jövőben csak a magyar állampolgárok léphetnek be.

A döntés következtében a Romániába tartó román állampolgárok sem haladhatnak át Magyarországon.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.