Felhívás!

Lazítanak az iskolapadokba való visszatérés feltételein

Lazítanak az iskolapadokba való visszatérés feltételein Románia

Sorin Cîmpeanu a közösségi oldalon azt írta: hétfőn nyújtja be azt az egészségügyi miniszterrel közösen kidolgozott rendeletet, amely lehetővé tenné, hogy azokon a településeken, ahol a fertőzöttségi arány 1 ezrelék alá csökken, már másnap visszatérhessen minden tanuló az iskolákba.

Mint ismert, eddig heti rendszerességgel, azaz az előző hét utolsó iskolanapján, pénteken mért fertőzöttségi ráta alapján döntötték el, hogy egy-egy településen milyen forgatókönyv szerint folytatódhat következő héten az oktatás.

Mától a diákok 90 százaléka visszatérhet az iskolapadokba, a tanórák közötti szünetekben pedig nem kell maszkot viselniük az udvaron. Jelenleg 2.527 településen 1 ezrelék alatti a fertőzöttségi arány, ott minden évfolyam számára fizikai jelenléttel folytatódik az oktatás. Ez az összdiáklétszám 90 százalékának felel meg, ami számszerűen két és fél milliónál több tanulót jelent. További 654 településen, ahol a fertőzöttségi arány 1 ezrelék feletti, a sárga forgatókönyvet alkalmazzák, azaz csupán az elemisták és a végzős osztályok járnak iskolába, a többiek távoktatásban folytatják. Mától nem kötelező a védőmaszk viselése az iskolaudvarokon, de a szünetek eltérő időpontokban kezdődnek az osztályok számára, hogy elkerüljék a zsúfoltságot.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. május 17., 11:05
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Mikor lazitanak amikor lassan vége az iskolának! Kellene hagyni a gyermekeket élni, játszódni együtt, bulizni, kirándulni. Ennyi kihagyás után nehogy már az utolsó három hétben kezdjenek nekilátni tanítani. Legalább most legyenek együtt egy kicsit, hogy a gyermeki kapcsolatok ne hajlanak ki, hamar a baráti, családi kihalt. Majd ősszel kezdődik minden elölről!