Felhívás!

Lapértesülés: az iskolák megnyitását fontolgatják a hatóságok a fertőzési rátától függetlenül

Lapértesülés: az iskolák megnyitását fontolgatják a hatóságok a fertőzési rátától függetlenül Románia

Az óvodák és iskolák fokozatos megnyitásának lehetőségét elemzik a hatóságok – nyilatkozták az Edupedu.ro oktatási portálnak kormányzati források. A tervek szerint kezdetben az óvodákra és az elemi osztályokra lenne érvényes az intézkedés.

A későbbiekben, az eredményektől függően, a nyolcadik és a tizenkettedik osztályos diákokra is kiterjesztenék az intézkedést – közölték az említett források.

A hatóságok jelenleg több forgatókönyvön dolgoznak az iskolák fokozatos, országos szintű megnyitása érdekében, függetlenül az új koronavírussal való fertőzöttségi rátától.

A döntést az indokolná, hogy az európai országok többségében a járványhelyzettől függetlenül nyitva maradtak az iskolák, bezárták viszont a plázákat, bárokat, a nem alapvető üzleteket, illetve korlátozták a közlekedést a régiók között.

Olaszországban, Ausztriában, Görögországban, Nagy-Britanniában, Portugáliában, Franciaországban, Belgiumban és Németországban is szigorú korlátozásokat vezettek be az elmúlt napokban, az iskolák viszont legtöbb helyen nyitva maradtak.
Az oktatási minisztérium keddi adatai szerint jelenleg országszerte 4036 tanintézetben zajlik kizárólag online az oktatás.

FRISSÍTÉS: Tătaru: amíg nem csökken a fertőzések száma, nem nyitnak ki az iskolák

Nelu Tătaru egészségügyi miniszter szerdán újságírói kérdésre kijelentette, hogy az iskolák nem nyitnak újra ki mindaddig, amíg nem csökken a koronavírus-fertőzések száma.

(Edupedu.ro/Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások