Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kutyákat alkalmaznak!

Eugen Teodorovici pénzügyminiszter kijelentette, a kormány határozottan támogatja a határrendészetet az árucsempészések megfékezésére tett erőfeszítéseikben.

Hirdetés
Hirdetés

Noha az idén az első fél évben a leleplezett csempészáruk mennyisége csökkent a tavalyi hasonló időszakhoz képest, a helyzet nem megnyugtató, mondotta a miniszter, aki szerint keleti és északkeleti határvidéken vannak a legnagyobb bajok. Mivelhogy a csempészek gyakran a „zöld határt” – vagyis az átkelőhelyek, ellenőrző pontok közötti szakaszokat – választják, a vámőrség és vámrendőrség jelezte, a jelenleginél sokkal több különlegesen kiképzett nyomozókutyára lenne szükség. A miniszter megígérte, pénzalapokkal támogatják a határrendészetet az idomított szolgálati ebek beszerzésére, sőt, három kiképzőközpontot is létesítenek, egyet Bukarestben, kettőt vidéken. A miniszter azt szeretné, ha a vámhatóság kikerülne az adóhivatal kötelékeiből.

Az utóbbi időszak statisztikai adatainak alapján a Romániába különféle úton-módon becsempészett cigaretta legnagyobb mennyisége nem tartozik a legismertebb márkajegyekhez, az első két helyen például az Ashima és a Marble állt a vizsgált időszakban.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük