Felhívás!

Külföldi segítségkérést sürgetett a temesvári járványkórház menedzsere

Külföldi segítségkérést sürgetett a temesvári járványkórház menedzsere Románia

Külföldi segítségkérést sürgetett a Digi24 hírtelevízióban vasárnap a koronavírus-járvány negyedik hullámának a kórházakra gyakorolt nyomása miatt Cristian Oancea, a temesvári Victor Babeș Járványkórház menedzsere.

Cristian Oancea kijelentette: a Temes megyei egészségügyi ellátórendszer az összeomlás határára jutott, és ha két-három napon belül nem történik segítségkérés, elkerülhetetlen az összeomlás. Hozzátette: nincs elég intenzív terápiás hely a kórházakban, a súlyos állapotban lévő betegek számára nem tudják azt a kezelést nyújtani, amelyre szükségük lenne. A helyzetet szerinte az is súlyosbítja, hogy a járvány továbbra is nagy ütemben terjed, jele sincs annak, hogy közeledne a tetőzés.

A kórházmenedzser azt is megemlítette, hogy a szomszédos Magyarországon sokkal jobb a járványhelyzet a lakosság nagyobb arányú átoltottsága miatt.

Temes megyében vasárnapra 7,81 ezrelékesre, Temesváron pedig 10,09 ezrelékesre emelkedett a fertőzöttségi ráta. Utóbbi azt jelenti, hogy az elmúlt két hétben száz emberből egy megfertőződött a városban. Tíz ezrelékhez közelít a fertőzöttségi ráta Bukarestben (8,98) és a fővárost körülvevő Ilfov megyében is (9,38). Romániában már csak a két székelyföldi megye, Hargita és Kovászna maradt zöld besorolásban, itt még 1,5 ezrelék alatti a fertőzöttségi mutató.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások