Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közzétette Sorin Cîmpeanu a doktori dolgozatát elemző bizottság jelentését

Közzétette Sorin Cîmpeanu a doktori dolgozatát elemző bizottság jelentését Románia

Közzétette vasárnap a Facebook-oldalán az oktatási miniszter a 2000-ben megvédett disszertációját elemző bizottság jelentését, amely szerint a dolgozata teljességgel megfelelt a doktori értekezés formájára és tartalmára vonatkozó etikai szabályoknak.

Hirdetés
Hirdetés

Bejegyzése szerint Sorin Cîmpeanu egy újságíró kérésére közzé a közel egy éve készült jelentést. Mint írta, a dolgozatát elemző szakemberek szerint a disszertációja ‘tudományos és gyakorlati értékű, és ma is aktuális, mivel referenciamű a biogazdálkodás, a talajjavítási munkák és nem utolsósorban a környezetvédelem területén’.

Az oktatási miniszter megemlítette azt is, hogy a jelentés szerint a másolás gyanújának még az árnyéka sem vetődött fel a dolgozatával kapcsolatban, amelyet több plágiumkereső szoftverrel is megvizsgált a bizottság.

‘A doktori dolgozat egyértelműen a szerző 8 éven keresztül folyamatosan végzett eredeti kutatásának az eredménye. (…) Úgy véljük, hogy nem indokolt a további ellenőrzése’ – idézte a szakértői testület jelentésének következtetéseit Sorin Cîmpeanu.

Csütörtöki sajtótájékoztatóján a miniszter azt nyilatkozta, hogy a doktori dolgozatát 2021-ben elemző bizottság ‘dicsérő’ jelentést írt a disszertációjáról, amellyel kapcsolatban fel sem merült a plágium gyanúja. Korábban Cîmpeanu kijelentette, hogy a dolgozatához az utóbbi 20 évben bárki hozzáférhetett a Nemzeti Könyvtárban. 

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük