Felhívás!

Közel két millió lejre bírságolta a fogyasztóvédelem a nagy üzletláncokat

Közel két millió lejre bírságolta a fogyasztóvédelem a nagy üzletláncokat Románia

Több mint 1,75 millió lej értékben rótt ki bírságot az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) a nagy üzletláncokra a zöldség- és a gyümölcstermékek forgalmazási előírásainak be nem tartása miatt.

Az ANPC felügyelői az ország minden megyéjében és Bukarestben tartottak ellenőrzéseket a nagy üzletláncoknál február 18-a és 28-a között. Összesen 1124 helyszínen vizsgálódtak és 654 esetben (58 százalék) észleltek rendellenességeket. 623 tonna friss gyümölcsöt és zöldséget vizsgáltak meg, ezekből 177 tonna nem tett eleget a törvény által előírt követelményeknek.

7691 kg zöldséget és gyümölcsöt fogyasztásra alkalmatlannak találtak, ezért az összesen 36.355 lejt érő termékeket kivonták a forgalomból, 61 tonna (232.679 lej értékű) zöldség és gyümölcs forgalmazását pedig ideiglenesen állították le. Az észlelt hiányosságok miatt 496 esetben figyelmeztettek, 424 esetben pedig bírságot róttak ki, összesen 1.750.800 lej értékben.

Ezen a héten újabb országos kampányt indított az ANPC a zöldség- és gyümölcsforgalmazással kapcsolatos fogyasztóvédelmi előírások betartásának ellenőrzésére, ezúttal is a hiper- és szupermarketeket, továbbá a lerakatokat és a nagybani piacokat veszik górcső alá – tájékoztat még az intézmény közleménye.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.