Hirdetés
Hirdetés

Közel huszonötezer belügyi alkalmazott fog vigyázni a közrendre a május elsejei hétvégén

Közel huszonötezer belügyi alkalmazott fog vigyázni a közrendre a május elsejei hétvégén Románia

A május elsejei hétvégén naponta közel huszonötezer belügyi alkalmazott fog vigyázni a közrendre – nyilatkozta Monica Dajbog belügyi szóvivő pénteken.

Hirdetés
Hirdetés

A belügyminisztérium adatai szerint országszerte több ezer rendezvénnyel készülnek a majálisra, a Costineşti-en szervezett fesztiválra például 16 ezer résztvevőt várnak.

Dajbog elmondta, a turistaközpontokban megnövelték a közrendvédelmi és katasztrófaelhárító csapatok számát, az A2-es autópályán pedig ideiglenes elsősegélynyújtó és tűzoltó egységet állítottak fel, amely lehetővé teszi a gyors beavatkozást súlyos balesetek esetén.

“A rendőrség és a csendőrség különös figyelmet fordít a nyilvános rendezvényeken részt vevő állampolgárok védelmére, a belügyminisztériumi erők az erőszakos és utcai bűncselekmények megelőzésére összpontosítanak” – jelentette ki a szóvivő. Hozzátette, megelőzési céllal a rendfenntartók ellenőrzéseket tartanak olyan helyeken, ahol fennáll a zavargások vagy erőszakos tettek kockázata, például bárokban, klubokban, diszkókban, zsúfolt szálláshelyeken vagy szórakozóhelyeken.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük