Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Körülbelül 1,4 millió romániai turistát várnak idén Görögországba

Körülbelül 1,4 millió romániai turistát várnak idén Görögországba Románia

Körülbelül 1,4 millió Romániából érkező turistára számít idén nyáron a görög határrendészet – tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget a román külügyminisztérium.

Hirdetés
Hirdetés

A román külügyi tárca küldöttsége a napokban tett látogatást a Görög Köztársaságban, hogy a romániai turisták beutazásának és ott-tartózkodásának megkönnyítéséről tárgyaljon a görög és bolgár hatóságokkal, de a vendéglátói ágazat képviselőivel is.

A román küldöttség a Kulata-Promachonas bolgár-görög határátkelőnél tárgyalt a két ország rendőrségének és határrendészetének képviselőivel. A román fél ismertette görög és bolgár tárgyalópartnereivel a romániai turisták elégedetlenségét a határátlépést megelőző hosszú várakozási idők miatt, valamint a román hatóságok aggodalmát is azzal kapcsolatban, hogy az elmúlt években tapasztalt késlekedések az idén is megismétlődnek. Ugyanakkor biztosította a görög és bolgár hatóságokat, hogy a román fél nyitott az intézményes együttműködésre a határátkelési idők csökkentése érdekében.

A bolgár és görög tárgyalópartnerek arról számoltak be, hogy a fenti cél érdekében már több lépést tettek, például bővítették az ellenőrzési pontokon dolgozó határőrök számát, növelték a határátkelőhelyek tranzitkapacitását az ellenőrzési ablakok számának emelésével, egyszerűsítettek az európai uniós polgárok úti okmányainak ellenőrzésén, és javítottak a görög és a bolgár határrendészet közötti információtovábbításon.

A román külügy azt ajánlja azoknak, akik a nyári szezon idején Görögországba készülnek, hogy utazás előtt tájékozódjanak a külügyminisztérium honlapján, az Utazási feltételek (Condiţii de călătorie) menüpontnál; a közúti átutazáshoz használjanak alternatív határátkelőhelyeket, figyelembe véve, hogy a Kulata-Promachonas határátkelőhely a legforgalmasabb az év ezen időszakában; lehetőség szerint kerüljék a hét végén és a legforgalmasabb időszakban, 12.00-18.00 óra között történő utazást; gondoskodjanak arról, hogy elegendő üzemanyaggal, élelmiszer- és vízkészlettel rendelkezzenek a megnövekedett várakozási időre.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük