Felhívás!

FRISSÍTVE: Koronavírustesztet kért Ludovic Orban miniszterelnök

FRISSÍTVE: Koronavírustesztet kért Ludovic Orban miniszterelnök Románia

Kérte hétfő reggel Ludovic Orban kormányfő, hogy teszteljék koronavírusra, miután egy személyről, akivel múlt héten közösen vett részt egy televíziós műsorban, vasárnap kiderült, hogy koronavírus-fertőzött.

A kormány tájékoztatása szerint a miniszterelnök lemondta a részvételét minden hétfői eseményen, és maga is kérte, hogy teszteljék le.

Orbannál nem jelentkeztek az új koronavírus jellegzetes tünetei, de a teszteredmény kézbesítéséig minden találkozóját lemondta – áll még a közleményben.

FRISSÍTÉS: Orban koronavírustesztje negatív, de csütörtökig még karanténban marad a kormányfő

Negatív Ludovic Orban miniszterelnök koronavírustesztje. Orban csütörtökig még karanténban marad – közölte a kormány.

A miniszterelnök koronavírustesztjét elővigyázatossági intézkedésként, kérésre végezték el, anélkül, hogy állapota illeszkedett volna valamely orvosi esetmeghatározásba.

A kormány tájékoztatása szerint óvintézkedésből csütörtökig, október 8-áig karanténban marad a kormányfő. Feladatait ez idő alatt is ellátja, de nem érintkezik más emberekkel. Csütörtökön újabb tesztelésnek veti alá magát, ekkor telik le ugyanis a tíz napos időszak attól számítva, hogy Orban egy olyan személlyel volt egy légtérben egy televízióstúdióban, akiről egy napja kiderült, hogy koronavírusos.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.