Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Koronavírus: már több mint tízezren vannak otthonukban elkülönítve

Koronavírus: már több mint tízezren vannak otthonukban elkülönítve Románia

Harmincöt személy van jelenleg karanténban az országban koronavírus-veszély miatt, 10.094-et pedig otthonukban különítettek el és tartanak megfigyelés alatt – jelentette szerdán a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU).

Hirdetés
Hirdetés

Az intézményes karanténban levő 35 személy esetében vizsgálatokat végeznek annak kiderítésére, hogy megfertőződtek-e az új koronavírussal.

A DSU emlékeztet, hogy Romániában ez idáig négy személynél mutatták ki a COVID – 19 vírust. Az elsőként diagnosztizált pácienst már gyógyultnak nyilvánították, miután az egymástól 24 órás különbséggel elvégzett két teszt is negatív eredményt mutatott. A férfit hétfőn kiengedték a kórházból.

A másik három fertőzöttet a kolozsvári, illetve a temesvári kórházban kezelik, valamennyiük állapota jó.

Hétfőn a 112-es egységes segélyhívószámra 67, a 0800 800 358-as zöld számra 977 hívás érkezett a koronavírussal kapcsolatban.

A DSU ugyanakkor felhívja a lakosság figyelmét, hogy kizárólag hivatalos forrásokból tájékozódjanak a témáról, információkért az erre a célra létesített zöld számot hívják. A külföldön élő román állampolgárok a +4021.320.20.20-as telefonszámon érdeklődhetnek a megbetegedés megelőzésének módjáról.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük