Felhívás!

Koronavírus: létrejött a Koordináló Operációs Központ

Koronavírus: létrejött a Koordináló Operációs Központ Románia

Keddtől működik a Koordináló Operációs Központ, amelynek az a feladata, hogy kapcsolatot létesítsen a közegészségügyi igazgatóságok és az egészségügyi minisztériumhoz tartozó betegellátók között annak érdekében, hogy azonnal felismerjék a koronavírussal kapcsolatos eseteket és az előírásoknak megfelelően intézkedjenek.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport arról tájékoztatott, hogy a Koordináló Operációs Központban kedden videokonferenciát tartott Victor Costache egészségügyi miniszter, aki azt mondta: a központ fogja összesíteni a legfrissebb információkat és megállapítani a szükséges intézkedéseket egy esetleges járvány minden stádiumában. Ilyen információk például a rendelkezésre álló gyógyszermennyiség, az orvosi felszerelések és fertőtlenítőszerek mennyisége, a humán erőforrás, a betegágyak száma.

Costache a kórházakat felkészítő intézkedési tervet is bemutatta, ennek értelmében a betegágyak foglaltsága és a helyi epidemiológiai helyzet függvényében korlátoznák a korábban beütemezett beutalások számát, vagy akár be is tilthatják azokat.

A kórházaknak naponta jelentést kell tenniük a Koordináló Operációs Központ felé a betegágyak foglaltságát illetően. A lakossággal is fontos közölni a pontos adatokat, hogy az emberek megértsék: kizárólag sürgősségi esetekben kérjenek kórházi ellátást.

A járványkórházak tehermentesítése érdekében más kórházakat is kijelölnek, ahova a fertőző betegségekben szenvedő pácienseket szükség esetén átköltöztethetik.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.