Felhívás!

FRISSÍTVE: Koronavírus-gyanú miatt kórházba szállítottak egy nőt, aki repülőn érkezett Kolozsvárra

FRISSÍTVE: Koronavírus-gyanú miatt kórházba szállítottak egy nőt, aki repülőn érkezett Kolozsvárra Románia

A fertőző betegségek kórházába szállítottak egy nőt, aki repülővel érkezett kedden Kolozsvárra, és fennáll a gyanú, hogy esetleg megfertőződhetett koronavírussal.

Tudorel Lupoaiei, a reptér operatív igazgatója közölte, az utas Varsóból érkezett Kolozsvárra, és ismereteik szerint korábban a koronavírussal fertőzött helyeken (Délkelet-Ázsiában) fordult meg. A reptér értesítette a Kolozs megyei közegészségügyi igazgatóságot és a rohammentőket – közölte Lupoaiei.

A nőt a fertőző betegségek kórházába szállították kivizsgálásra.

Az üggyel foglalkozó egészségügyi források azt nyilatkozták az Agerpres hírügynökségnek, hogy a szóban forgó utasnak semmiféle tünete nem volt, ami koronavírussal való fertőzöttségre utalna.

FRISSÍTÉS: Az orvosok szerint nem valószínű, hogy koronavírusról van szó

Valószínűtlen, hogy koronavírussal lenne fertőzött a Varsó-Kolozsvár repülőjárat azon utasa, akit emiatt a gyanú miatt a fertőző betegségek kórházába szállítottak – közölte a Kolozs megyei közegészségügyi igazgatóság.

Az intézmény tájékoztatása szerint kedden a Varsó-Kolozsvár járattal érkező egyik utas esetében felmerült a gyanú, hogy kapcsolatba lépett egy koronavírussal fertőzött személlyel. Riasztották a repülőtér személyzetét, a gépet garázsba zárták, az utast pedig megelőző jelleggel a fertőző betegségek kórházába szállították, ahol megelőző intézkedésként 14 napot kell töltenie, annak dacára, hogy semmiféle tünete nincs. A nőt kivizsgálják. Az eddigi jelek alapján az orvosok nem tartják valószínűnek, hogy az illető koronavírussal fertőzött lenne.

A járat 57 utasát megfigyelés alatt fogják tartani, és megkérték őket, hogy gyanús tünetek esetén azonnal hívják az 112-es sürgősségi számot, hogy mielőbb kórházba szállítsák őket.

FRISSÍTÉS 2: Nem a koronavírussal fertőződött meg a nő

Nem a koronavírussal fertőződött meg az a nő, akit a kolozsvári repülőtérről vittek kórházba kedd este – közölte Victor Costache egészségügyi miniszter.

A tárcavezető rámutatott, a vizsgálatok eredményei arra utalnak, hogy a nő nem a koronavírust kapta el, hanem egy RS-vírust (respiratory syncytial virus), amely csak tüneti kezelést igényel, és amelyből hamar ki fog gyógyulni.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.