Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Korábban elévülhetnek bizonyos bűntettek egy hallgatólagosan elfogadott tervezet szerint

Korábban elévülhetnek bizonyos bűntettek egy hallgatólagosan elfogadott tervezet szerint Románia

Hallgatólagosan elfogadta a szenátus a Cătălin Rădulescu szociáldemokrata párti képviselő által benyújtott törvénytervezetet, amely szerint a jelenlegi tíz évről nyolc évre csökkenne azon bűncselekmények elévülési ideje, amelyekért legkevesebb 10, legtöbb 20 év szabadságvesztés róható ki.

Hirdetés
Hirdetés

A büntető törvénykönyvet módosító tervezet hallgatólagos elfogadásának határideje június 19-én járt le.

A jogszabály-tervezetet indítványozó képviselő javasolja továbbá, hogy a háromtól tíz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható bűntettek elévülési idejét négy évben szabják meg. A büntető törvénykönyv jelenlegi formájában 8 év elévülési időt ír elő azon bűncselekmények esetében, amelyekért legkevesebb 5, legtöbb 10 év szabadságvesztés róható ki.

A tervezet egy másik előírása három évben szabná meg a három évig terjedő szabadságvesztéssel vagy büntetőbírsággal járó bűntettek elévülési idejét. Jelenleg az egy és öt év közötti szabadságvesztéssel járó bűncselekmények elévülési ideje öt év.

A szenátus ezenkívül 24 jogszabálytervezetet fogadott még el hallgatólagosan szerdán. Valamennyi javaslatról a képviselőház szavaz döntő házként.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük