Felhívás!

Kizárják a PSD-ből azokat, akik részt vesznek az új kormány beiktatásán

Kizárják a PSD-ből azokat, akik részt vesznek az új kormány beiktatásán Románia

Kizárják a Szociáldemokrata Pártból azokat a képviselőket és szenátorokat, akik részt vesznek az új kormány beiktatásáról döntő parlamenti szavazáson – nyilatkozta az alakulat elnöke, Viorica Dăncilă.

A leköszönő miniszterelnök a România TV műsorában jelentette ki, hogy ez az intézkedés a PSD bármely törvényhozójával szemben érvényes lesz, névtől és tisztségtől függetlenül. “Láttuk, mi történt a bizalmatlansági indítványkor, láttuk, hogy voltak árulók. Többé nem akarjuk ezt megtapasztalni” – mondta Dăncilă.

A leváltott kormányfőt Paul Stănescu kijelentésére is reagáltatta beszélgetőpartnere. Paul Stănescu ugyanis azt nyilatkozta, hogy az Orban-kormánynak bizalmat kell szavazni. Ezzel kapcsolatban Dăncilă azt mondta, Stănescu olyan kijelentést tett, amely nem tükrözi a PSD álláspontját, hiszen a szociáldemokraták soha nem fogadhatnának el egy olyan kormányprogramot, amely megszorító intézkedéseket von maga után.

Dăncilă mielőbb távozni szeretne a Victoria-palotából

Mielőbb távozni szeretne a kormánypalotából, jelentette ki Viorica Dăncilă.

“Mielőbb távozni szeretnék a Victoria-palotából, mert ez egy ügyvivő kormány. Stabilitást akarok ennek az országnak” – mondta Dăncilă, hozzátéve, azt kívánja, hogy a lakosság biztonságban érezze magát a jövőt illetően, és a külföld ne legyen tanúja a belpolitikai válságoknak. “Nem az a lényeg, hogy egy embert vagy egy kormányt másikkal helyettesítenek be. Ami a lényeg, az a kormányprogram” – vélekedett.

Azt is hozzátette, nem tud olyan kormányprogramot támogatni, amely a románok érdekeivel ellenkező intézkedéseket ír elő.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.