Felhívás!

Kitiltották az Egyesült Államokból Liviu Dragneát

Kitiltották az Egyesült Államokból Liviu Dragneát Románia

Meghatározatlan ideig nem léphet be az Egyesült Államok területére a korrupció miatt börtönbüntetéssel sújtott Liviu Dragnea szociáldemokrata politikus. Az ezzel kapcsolatos intézkedést csütörtöki közleményében Mike Pompeo amerikai külügyminiszter jelentette be.

A szankció értelmében Liviu Dragnea meghatározatlan ideig nem léphet be az Egyesült Államok területére. A tiltás érvényes a politikus két gyermekére is.

“A bejelentett intézkedés erőteljes üzenet arra vonatkozóan, hogy az Egyesült Államok elkötelezett a korrupció elleni harcban és a jogállamiság fenntartásában Romániában” – fogalmazott közleményében az amerikai diplomácia irányítója.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) volt vezetőjét korrupciós ügy miatt még tavaly három és fél évi börtönbüntetésre ítélték Romániában, s bár az 56 éves politikus – aki mindvégig tagadta a vádakat – fellebbviteli bírósághoz fordult, az idén májusban jóváhagyták a büntetését.

Liviu Dragnea a parlament alsóházának elnöke volt, 2009-ben az első Boc-kormányban két hónapig belügyminiszter, 2012 és 2016 között pedig a második Ponta-kormány közigazgatási és regionális fejlesztésekért felelős tárcavezetője volt.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.