Felhívás!

Kísérleti projektet indít a minisztérium az érettségi dolgozatok digitális javításának tesztelésére

Kísérleti projektet indít a minisztérium az érettségi dolgozatok digitális javításának tesztelésére Románia

Kísérleti projektet indít jövőre az oktatási minisztérium az érettségi dolgozatok informatizált javításának tesztelésére – közölte pénteken Sorin Cîmpeanu tárcavezető.

A miniszter rámutatott, jövőre mindegyik megyében lesz egy-egy olyan vizsgaközpont, amelyiknél a dolgozatokat a vizsgázó jelenlétében beszkennelik, valamennyi vizsgatárgyból minden tételhez hozzárendelnek egy kódot, és a tanárok online végzik majd a javítást. Így elkerülhető, hogy az ugyanazt a dolgozatot javító két tanár kapcsolatba kerüljön egymással – magyarázta.

Erről annak kapcsán beszélt a miniszter, hogy az idei érettségi dolgozatok óvások utáni újrajavítása nyomán az esetek túlnyomó többségében módosult a jegy, és sokszor “megengedhetetlenül nagy” volt a különbség az eredeti és a végső osztályzat között.

Cîmpeanu szerint egy másik előnye ennek a fajta javításnak az lenne, hogy nem csak vizsgatárgyanként, hanem tételenként is lesz kimutatás az eredményekről, így tisztább képet kapunk arról, hogy milyen téren vannak hiányosságok, és jobban elő lehet majd készíteni a kompetencia alapú érettségi bevezetését.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. július 10., 22:02
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Melyik tanár fogja mereszteni a szemét a szkennelt dolgozat javításával! A beszkennelés, már eleve sok időt venne fel, de a javítás…..2 tanár ne találkozzon!😆 Már a bilincs és a korbács hiányzik!😆 A jegykülönbség abból adódik,hogy sok diák olyan csunyán ír mint a családorvosom!😆😆😆 A leggyengébb és legidiótább miniszter aki létezett 90 után!!! A tanfelügyelők és miniszterek kellene mind kijavítsák, mert ők a legokosabbak mindközül!😂😂