Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kilépett a PNL képviselőházi frakciójából Ludovic Orban

Kilépett a PNL képviselőházi frakciójából Ludovic Orban Románia

Ludovic Orban bejelentette, hogy kilép a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselőházi frakciójából, és független képviselőként folytatja törvényhozói munkáját.

Hirdetés
Hirdetés

Ludovic Orban a képviselőház plénuma előtt tette meg bejelentését. Döntését azzal indokolta, hogy erkölcsi kötelessége Románia állampolgáraival szemben a választási kampányban tett ígéreteinek betartása, és jelen helyzetben ez csak úgy lehetséges, ha megválik parlamenti frakciójától. Hozzátette: reméli, hogy a szakítás csak ideiglenes.

Orban úgy vélekedett, hogy a romániai politikában „mesterséges válság alakult ki, mindenki számára érthetetlen okokból” és hogy „szétverték” a legnagyobb kormánypártot és a koalíciót. Az ország a legsúlyosabb járványhelyzetben, a gazdasági válság küszöbén maradt döntőképes kormány nélkül – tette hozzá.

„Nem tudom elfogadni, hogy lobotómiát végezzenek rajtam. Csak lobotomizált állapotban tudnék közömbösen, passzív módon cinkos lenni a nemzeti érdek elleni merényletben” – fogalmazott a politikus.

Azt is elmondta, egyelőre nem lép ki a Nemzeti Liberális Pártból, hisz ennek az alakulatnak szentelte felnőtt életét, de ahhoz, hogy visszatérjen a frakcióba, pártjának teljesítenie kell néhány feltételt: „A porfelhő miatt valóságtól elszakadt vezetőségnek haza kell mennie, a PNL-s képviselőknek le kell mondaniuk a golfozásról, jómagam például nem akarok golfozni. A PNL-nek az állampolgár felé kell fordulnia, és hátat kell fordítania Cotroceni bérlőjének” – jelentette ki Ludovic Orban.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük