Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kilenc CFR-szerelvény közlekedését állíttatta le ideiglenesen a fogyasztóvédelem

Kilenc CFR-szerelvény közlekedését állíttatta le ideiglenesen a fogyasztóvédelem Románia

Harmincezer lejes bírságot rótt ki a fogyasztóvédelem a Román Vasúttársaság személyszállítási vállalatára (CFR Călători) a törvényi előírások megszegése és a fogyasztók jogainak be nem tartása miatt. Emellett ideiglenesen leállították kilenc szerelvény közlekedését.

“Ismét vonatra szálltunk, de nem azért, hogy utazzunk, hanem hogy ellenőrizzünk. Bármennyire is hihetetlen, néhány hónappal az előző ellenőrzés után mintha megállt volna az idő. Egy vödör, egy koszos rongy és temérdek nemtörődömség” – idézte az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság elnökét, Horia Constantinescut az intézmény pénteki közleménye.

Az ellenőrzések során észlelt rendellenességek miatt 30 ezer lejre róttak ki bírságot a fogyasztóvédelmi ellenőrök, és kiegészítő intézkedésként kilenc szerelvény közlekedését ideiglenesen leállították.

Többek között azért büntettek, mert piszkos volt a linóleumpadló és a fülkék bútorzata, a szemeteseket nem ürítették ki, vagy ha kiürítették, a fertőtlenítést elmulasztották elvégezni, vastag koszréteg volt a szeméttartókon, nem fertőtlenítették a klímaberendezés külső rácsait, a mosdókban régi, rozsdás, esetenként törött volt a WC-csésze és a kagyló, hiányzott a folyékony szappan és a kéztörlő/szárító.

(forrás: Agerpres, fotó: Pinti Attila)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük