Felhívás!

FRISSÍTVE: Kihallgatja a DNA a Román Csendőrség vezetőjét

FRISSÍTVE: Kihallgatja a DNA a Román Csendőrség vezetőjét Románia

Beidézték csütörtökön a korrupcióellenes ügyészségre (DNA) a Román Csendőrség vezetőjét, Bogdan Enescut.

Az Agerpres hírügynökség ügyészségi forrásokból úgy értesült, Bogdan Enescut jogtalan túlóradíjakkal kapcsolatos ügyben hallgatják ki.

A DNA székhelyére való érkezésekor a csendőrségi vezető ártatlannak vallotta magát.

FRISSÍTÉS: “Nem fontolgatom a lemondásomat; fény fog derülni az igazságra”

Nem áll szándékában lemondani a Román Csendőrség éléről Bogdan Enescunak, akit csütörtökön beidéztek kihallgatásra a korrupcióellenes ügyészségre (DNA).

“Nem fontolgatom a lemondásomat, mert nem indokolt” – nyilatkozta Enescu a DNA székhelyéről való távozásakor.

Hozzátette, folytatódik a kivizsgálás az ügyben, és meggyőződése, hogy fény fog derülni az igazságra.

“Nem áll szándékomban elrejteni az igazságot vagy az olyan helyzeteket, amelyek az ügy tisztázásához vezethetnek” – fogalmazott.

FRISSÍTÉS 2: A csendőrség volt vezetőjét gyanúsítottként hallgattak ki

Ionuţ Cătălin Sindile, a Román Csendőrség volt vezetője csütörtökön, az Országos Korrupcióellenes Ügyészségtől (DNA) való távozásakor újságírói kérdésre elmondta, gyanúsítottként hallgatták ki, bizonyos, túlórázásért felvett összegek miatt.

“Nem mondhatok többet, mert a nyomozás folyamatban van. Ami engem illet, én csak egy kérést nyújtottam be a törvény által előírt túlóradíjak kifizetésére” – tett hozzá a csendőrség volt vezetője.

Az Agerpres hírügynökség ügyészségi forrásokból úgy értesült, hogy Ionuţ Sindilét beidézték kihallgatásra, hogy tudomására hozzák, hogy jogtalan túlóradíjak átvételével gyanúsítják.

FRISSÍTÉS 3: Hivatali hatáskör túllépése miatt indított eljárást a DNA

Bűnvádi eljárást indított az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Bogdan Enescu, a Román Csendőrség vezetője ellen, hivatali hatáskör túllépése miatt – tájékoztatott csütörtökön a DNA.

A DNA arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy az intézmény katonai ügyészi részlege büntetőjogi eljárást indított Bogdan Enescu ellen, aki a tett elkövetésének idején ezredes volt, most pedig a Román Csendőrség meghatalmazott főfelügyelője, hivatali hatáskör folytatólagosan elkövetett túllépése és ebből származó haszonszerzés miatt. Ugyanezen bűncselekmény gyanúja miatt eljárás indult ugyanakkor Constantin Florea dandártábornok ellen is, aki a tett elkövetésekor a Román Csendőrség főfelügyelője volt, jelenleg a Dolj megyei csendőrséget vezeti.

Ionuţ-Cătălin Sindile tartalékos ezredes, a tett elkövetése idején a Román Csendőrség meghatalmazott főfelügyelője és a Mihai Viteazul Román Csendőrtiszti Iskola volt parancsnoka ellen ugyancsak hivatali hatáskör több rendbéli túllépése és ebből származó haszonszerzés miatt indított eljárást a nyomozó hatóság.

Az ügyészek szerint a három gyanúsított 2020 folyamán összesen 79.852 lejt vett fel illetéktelenül, túlórapénzként.

Bogdan Enescu 36.068 lejt, Constantin Florea 15.619 lejt, Ionuţ-Cătălin Sindile pedig 28.165 lejt kért és kapott túlórapénzként – utóbbi kettőnek a kérelmét Bogdan Enescu írta alá utólag, noha ő az állítólagos túlórák ledolgozásának idején az Ilfov megyei csendőrség főfelügyelője volt, tehát közvetlen alárendeltje volt Constantin Floreának is és Ionuţ-Cătălin Sindilenek is – állítja a DNA.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.