Felhívás!

Kifütyülték a forradalmárok az AUR vezetőjét a temesvári megemlékezésen

Kifütyülték a forradalmárok az AUR vezetőjét a temesvári megemlékezésen Románia

Kifütyülték a forradalmárok a Románok Egyesítéséért Szövetség (AUR) vezetőjét, George Simiont szerda este a temesvári Győzelem téren, ahol az 1989-es forradalom 31. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést.

Amikor az AUR politikusa felszólalt a téren, hogy köszönetet mondjon a támogatásért a helyszínre összegyűlt szavazóinak, a forradalmárok kifütyülték, és a megemlékezésen való jelenléte miatti nemtetszésüknek adtak hangot. Végül a csendőrök közbelépésére volt szükség, hogy elejét vegyék a két tábor közötti incidenseknek.

Később George Simion néhány AUR-szimpatizáns kíséretében az ortodox katedrális elé vonult, és gyertyát gyújtott ennek lépcsőin.

Temesváron az önkormányzat és a forradalmárok helyi szervezetei rendezvénysorozattal emlékeznek az 1989-es temesvári eseményekre december 16-a és 22-e között.

Szerdán a Temesvár Társaság elnöke, Florian Răzvan-Mihalcea felszólította az AUR társelnökét, George Simiont, hogy alakulata határolódjon el két frissen megválasztott törvényhozójától, Francisc Tobától, valamint Nicolae Romantól, akik – állítja a szervezet – részt vettek az 1989-es forradalom elfojtására tett kísérletben.

Florian Răzvan-Mihalcea közleményében leszögezte, tiltakoznak az ellen, hogy a két frissen megválasztott törvényhozó részt vegyen a forradalomra való megemlékezésnek szentelt temesvári eseményen. Hozzátette, Temesvárra érkezése előtt George Simionnak az AUR elnökeként és az alakulat jelöltlistájának összeállítójaként mindenképpen el kell határolódnia ettől a két személytől, és haladéktalanul kérnie kellene a parlamentből való lemondásukat. E két személy lemondásának hiányában George Simion nem csatlakozhat a temesvári megemlékezésekhez – nyomatékosította.

Erre reagálva Simion kifejtette, az AUR illetékes testületei “komolyan megvizsgálják” a Francisc Tobával kapcsolatos vádakat, majd hozzátette, ő maga el fog menni Temesvárra, hogy “az igazi forradalmárok” körében lehessen ezekben a napokban.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások