Felhívás!

Kétszázezer FFP2 maszk érkezett Kínából Romániába egy TAROM-géppel

Kétszázezer FFP2 maszk érkezett Kínából Romániába egy TAROM-géppel Románia

Kétszázezer FFP2 szűrőosztályú maszk érkezett péntek este Kínából Romániába egy TAROM repülőgép fedélzetén – közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

A légzésvédő eszközöket az Unifarm állami vállalat vásárolta, és a koronavírusos betegeket ellátó kórházak között osztják majd szét ezeket, előnyben részesítve azokat a megyéket, ahol több az igazolt eset.

A TAROM-gép Sencsenből szállította Romániába a mintegy 9 tonna (100 köbméternyi) egészségügyi felszerelést.

A GCS hangsúlyozza, hogy a gép héttagú fedélzeti személyzete elkülönítésbe vonul, mivel sárga zónából érkeztek, majd újabb megbízatást vállalhat.

A Tarom két Boeing 737-800 NG típusú repülőgépét alakította át úgy, hogy alkalmas legyen egészségügyi eszközök szállítására és kész további hasonló megbízatásokat vállalni – jegyzi még meg a közlemény.

Arafat: megkezdjük a légzésvédő álarcok kiosztását

Miután az elmúlt 24 órában kiosztottak 100 ezer FFP2 védelmi osztályú maszkot, szombattól újabb, ezúttal 200 ezres tétel kiosztását kezdik el – közölte Raed Arafat államtitkár, hozzátéve: elsősorban az egészségügyi intézmények, a sürgősségi ellátást nyújtó osztályok kapnak a védőfelszerelésekből.

Az államtitkár bejelentette: jövő héten a magyarországi NATO-repülőbázis egy gépe százezer védőruhát hoz majd Romániába, és “úton van” több más védőfelszerelés és egészségügyi eszköz is.

Románia leszerződött kétszáz lélegeztetőgépet is, ezek érkezési időpontja azonban egyelőre bizonytalan, mert “változások léptek fel a szerződések aláírása után” – mondta még Arafat.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.