Felhívás!

Két vagont újított fel a CFR – több mint 300-ra lenne szükség

Két vagont újított fel a CFR – több mint 300-ra lenne szükség Románia

Két frissen felújított vasúti kocsit helyez forgalomba a Román Államvasutak (CFR) november közepétől – jelentette be a közlekedési minisztérium. Azonban 300 darab ilyen vagonra lenne szükség, hogy megfelelő körülmények között utazhassanak az emberek – teszi hozzá a Hotnews. A CFR körülbelül 800 vagont használ naponta, vonatjátatok pedig mindössze 3-4 vagonnal közlekednek.

Az új vagonok egyenként 84 férőhellyel rendelkeznek, klímával, hangosító berendezéssel, csúszásgátló szőnyegekkel és automatikusan nyíló ajtókkal vannak felszerelve, és november 15-e után helyezik őket forgalomba.

A CFR naponta kevesebb mint 800 vagonnal gazdálkodik, annak ellenére, hogy több mint 1.100-ra lenne szükség.

A vagonhiány a nyáron okozta a legnagyobb gondot. A szezonálisan közlekedő, több mint tíz vagonnal rendelkező szerelvényekre lehetett jegyet kapni, más, menetrend szerinti járatoknál azonban komoly gondok jelentkeztek, mivel utóbbiak csak 2-3 vagonnal indultak útnak. Egyes esetekben már két-három héttel utazás előtt sem lehetett jegyet vásárolni, az embereknek pedig több száz kilométert kellett állva utazniuk.

A közlekedési minisztérium júliusban bejelentette, hogy 100 Desiro motorkocsi megvásárlását tervezik, a CFR pedig 371 vagont javíttatna meg. Rövid távon azonban egyik sem jelent megoldást a román vasút akkuk gondjaira.

(Hotnews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.