Felhívás!

Két újabb koronavírusos beteget azonosítottak az országban

Két újabb koronavírusos beteget azonosítottak az országban Románia

Egy 45 éves Máramaros megyei férfiről és egy 38 éves temesvári nőről derült ki pénteken, hogy koronavírussal fertőzöttek. Mindkét személy Olaszországban járt korábban. Ezzel háromra nőtt a koronavírus-fertőzéses esetek száma Romániában.

Amint Nelu Tătaru, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára egy bukaresti sajtótájékoztatón elmondta: a Máramaros megyei férfi február 25-én, kedden tért vissza Olaszországnak egy olyan vidékéről, amelyiket az olasz hatóságok nem tartanak fertőzöttnek. Itthon rosszul érezte magát, ezért Máramaros megyében kórházba utalták, onnan légzési elégtelenség miatt szállították át Kolozsvárra.

A Temes megyei nő február 17-én járt az olaszországi Bergamoban, ahonnan hazatérve 25-én belázasodott. Csütörtökön ment orvoshoz, és azóta otthon várta a vírusteszt eredményét.

Mindkét beteg esetében pénteken mutatták ki a koronavírusos fertőzést a temesvári laboratóriumban. Az államtitkár elmondta: a temesvári nő állapota jó, a máramarosi férfi állapota péntekre javult.

Raed Arafat, a belügyminisztérium katasztrófavédelmi államtitkára a sajtótájékoztatón pontosította, mindkét fertőzött Olaszország olyan településéről érkezett, ahol nincsenek érvényben a fertőzés terjedését akadályozó intézkedések.

Az államtitkár azt is megemlítette, hogy a két érintett megye egészségügyi hatóságai megvizsgálják, hogy a két fertőzött személy kikkel érintkezett az elmúlt napokban, és meghozzák a szükséges intézkedéseket.

Romániában eddig egy 20 éves Gorj megyei férfinél mutatták ki szerda este a koronavírust, akit a bukaresti Matei Balș kórházban tartanak orvosi felügyelet alatt. A fiatalember egyelőre tünetmentes.

A román hatóságok péntek délelőtt azt közölték, hogy az országban 182 személy van karanténban, és 8231 személyt a lakásukban tartanak megfigyelés alatt. Ezek a számok azonban folyamatosan változnak.

FRISSÍTÉS: Relatív jó a Máramaros megyei férfi állapota

“Relatív jó” a koronavírussal diagnosztizált, Máramaros megyei férfi állapota – közölte Mircea Abrudean, Kolozs megye prefektusa. A páciens a kolozsvári járványkórházban fekszik.

Mircea Abrudean közölte, a férfit Nagybányáról szállították Kolozsvárra, betartva az összes óvintézkedést, és a klinika elkülönített részlegére utalták be.

Azt is elmondta: a pácienst szövetközi tüdőgyulladással, aszténiás tünetekkel és erőfeszítés során fellépő légzési nehézségekkel utalták kórházba, állapota “relatív jó”.

FRISSÍTÉS 2: Negatívak a teszteredményei a csütörtökön diagnosztizált Gorj megyei fiatalembernek

Negatívak a COVID-19 vírusra vonatkozó teszteredményei annak a Gorj megyei fiatalembernek, akinek szervezetében csütörtökön mutatták ki a vírus jelenlétét – közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

A fiatalembert a Matei Balş országos járványtani intézetben harmadszor is megvizsgálják, és ha a laboratóriumi eredmények harmadszor is negatívak lesznek, a páciens elhagyhatja a kórházat.

Ezt követően már nem kell sem házi elkülönítésben, sem intézményes karanténban lennie – tette hozzá a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

(Digi24/MTI/Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.