Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Két év böbrtönre ítélték Viorel Hrebenciucot a törvénytelen erdő-visszaszolgáltatások ügyében

Két év böbrtönre ítélték Viorel Hrebenciucot a törvénytelen erdő-visszaszolgáltatások ügyében Románia

A brassói ítélőtábla elsőfokon két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte csütörtökön Viorel Hrebenciucot a törvénytelen erdő-visszaszolgáltatások ügyében, amelyben a volt szociáldemokrata parlamenti képviselőt befolyással való üzérkedéssel vádolják.

Hirdetés
Hirdetés

Ugyanebben az ügyben két év letöltendő börtönbüntetésre ítélték Ioan Avram volt képviselőt is, akit befolyás vásárlásával vádolnak.

Hrebenciuc fiát, Andreit, két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték befolyással való üzérkedésben való bűnrészességért.

Megemlítendő, hogy a brassói ítélőtábla által kiszabott büntetések megegyeznek a legfelsőbb bíróság által 2018-ban kirótt büntetésekkel, amelyeket később szintén a legfelsőbb bíróság egyik öttagú testülete semmisnek nyilvánított, és úgy döntött, hogy az ügyet a nulláról tárgyalják újra Brassóban. A legfelsőbb bíróság 2018-ban felmentette a vádak alól Tudor Chiuariu volt minisztert, és az igazságszolgáltatásban elkövetett bűncselekményeket vizsgáló ügyészség (SIIJ), amelyet annak idején Gheorghe Stan jelenlegi alkotmánybíró vezetett, nem támadta meg a döntést.

Az ítélet nem jogerős.

A 2015-ben kezdődött pernek több mint 60 tárgyalása volt.

2015 októberében Viorel és Andrei Hrebenciuc, valamint Ioan Adam beismerték bűnüket és egyszerűsített eljárást kértek.

A vádhatóság szerint 43.227 hektár erdőt jogtalanul szolgáltattak vissza Paltin Strudzának, és ezzel 1.421.800.870 lejes kárt okoztak az államnak.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. július 23., 9:44
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Életfogytig!!!!
  Mennyit kaphatna aki “csak” pár hektárt lopott?! A környékünken sok van ilyen!!! Jobbra-balra cserélnek, elhunytak földjeit szedik össze a “földosztó bizottság” és néptanácsosok segítségével!!!! Olyan is akad aki pályázott, de sántítanak a tulajdonjógok, mégis nyernek! Kötelet a nyakukba!!!!

 • User
  Dátum: 2021. július 23., 16:12
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Szegeny pedig milyen jo politika volt a jo roman nepnek Nem csinalt semmit ed meg is tetszet minden ro emberek es most szegeny eltelik nm szabadna az amit csin Nem olyan nagy bun egy kis szidasal meguszhata volna
  Varju vafjunak nm teli ki a szeket na igy van a jo ro politikaba ja ez ami itten folyok nm is politika game bohockodas lo nelkul ez az en velemenyem es ezert nm megyek szavazni soha meg a magyar poartă sem mert szovetkezet vmi bohocokksl

 • User
  Dátum: 2021. július 24., 16:12
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Az agerpres meg azt is irta hogy mennyit kapott a torvenyszek ellnoke aki politikai vezerlesre vissza adta a 42 000 hektar erdot! Ket evecske es azutan a tobbi koszonom szepen eltelik, egy csomo penzecskevel a zsebukbe!