Felhívás!

Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülő a Madarasi-Hargitán

Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülő a Madarasi-Hargitán Románia

Kényszerleszállást hajtott végre a Madarasi-Hargita térségében egy veszettség elleni oltóanyagot szóró repülőgép. A pilóta és a másodpilóta épségben elhagyta a fedélzetet – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

Az első információk szerint a kisméretű repülőgép kigyulladt. A pilótának és a másodpilótának sikerült komolyabb sérülések nélkül elhagyni a gépet. Mivel a kényszerleszállás magas hegyvidéken történt, terepjáró gépkocsikkal indult utánuk három mentőalakulat. Rajtuk kívül a Salvamont és a hegyi csendőrség is csapatot küldött a helyszínre.

Kimentették a sérülteket

A Madarasi Hargita térségében történt repülőbaleset mindkét sérültjét átvették a mentősök, egyiküket a székelyudvarhelyi, a másikat a marosvásárhelyi kórházba szállítják – tájékoztatott a katasztrófavédelmi főfelügyelőség.

Mivel a terepviszonyok miatt a rohammentő-szolgálat helikoptere nem tudott leszállni a helyszínen, csörlők segítségével mentették ki a kényszerleszállást végrehajtott kisrepülő pilótáját és másodpilótáját.

A katasztrófavédelmi főfelügyelőség illetékesei szerint mindketten eszméletüknél vannak, együttműködnek a mentőegységekkel. Egyiküket a székelyudvarhelyi kórházba viszik mentővel, a másikat helikopterrel a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba szállítják.

Mindkét sérült szerb nemzetiségű, angol nyelven kommunikálnak velük a mentőcsapatok.

Könnyebb sérüléseket szenvedtek

Az orvosok szerint könnyebb sérüléseket szenvedett a Madarasi Hargita közelében kényszerleszállást végrehajtott kisrepülő pilótája és másodpilótája.

A Hargita megyei mentőszolgálat vezetője, Péter Szilárd az Agerpres hírügynökségnek úgy nyilatkozott, információik szerint a kényszerleszállás után a pilóta a kisrepülő roncsai közé szorult, a segédpilótának azonban – bár ő maga is sérült volt – sikerült kimentenie, majd eltávolodtak a géptől, amely később lángra kapott és leégett.

“Kész csoda, hogy megmenekültek, tekintettel arra, hogy a repülőgép leégett” – mondta Péter Szilárd.

A Hargita megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Gheorghe Filip szerint az ügyben kivizsgálás indult gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával, ugyanakkor a baleset bekövetkeztének okait és pontos körülményeit is vizsgálják.

Képünk illusztráció.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.