Felhívás!

Kelemen: nem az előre hozott választásokat, hanem a közegészségügyet kell prioritásként kezelni

Kelemen: nem az előre hozott választásokat, hanem a közegészségügyet kell prioritásként kezelni Románia

A koronavírus terjedése miatt jelenleg a közegészségügy kellene hogy legyen a kormány legfőbb gondja, nem pedig az előre hozott választások – nyilatkozta hétfőn az Agerpres hírügynökségnek Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

Azzal kapcsolatban, hogy az alkotmánybíróság jogi konfliktus fennállását állapította meg az államelnök és a parlament között Ludovic Orban miniszterelnöki jelölése miatt, Kelemen azt mondta: az alkotmánybíróság döntései mindenki számára kötelező érvényűek, és – noha nem ért teljes mértékben egyet a testület hétfői határozatával – mindenkinek el kell fogadnia azokat.

“Ami fontos: az alkotmánybíróság egy újabb nevesítést kér. Az elnök döntése, hogy mit fog tenni, a labda az ő térfelén van” – fogalmazott az RMDSZ elnöke.

“A PNL Ludovic Orbant jelölte ki, de utána azt mondta, hogy nem fogja megszavazni. Az államfő azzal a gondolattal nevesítette, hogy ne alakítson kormányt. Ez szembemegy az alkotmány szellemiségével, és ilyen szempontból meg tudom érteni az alkotmánybíróság döntését. Ami a lényeg, hogy húsz éve, amióta én a parlamentben dolgozom, még nem láttam ekkora káoszt. Jelenleg a kormánynak, az állami intézményeknek az állampolgárok biztonsága, a közegészségügy kellene hogy legyen a prioritás, mert a járvány közeledik Románia határaihoz. Tehát nem az előre hozott választásokkal és más mesékkel kéne foglalkozni, hanem az egészségügyi biztonsággal – ezt kéne első helyen kezelni a következő hetekben” – jelentette ki Kelemen Hunor.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2020. február 26., 9:39
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Hunyorka szakértő uram! Az istenné fogalma a teológusokat valószínűleg nagyon fogja izgatni. A hegy allat pedig a nyelvészekre tartozik. Nem lenne okosabb dolog leülni és bepótólni azt, amit az elemi iskolában kihagyott?

 • User
  Dátum: 2020. február 25., 18:21
  ÉRTÉKELÉS: 5

  30 éve ott mekegtek minden kormányban, mialatt az egészségügy a béka seggé alá züllött! Most egyből fontos lett? De jó hogy van mivel kimagyarázni a barsonyszekbe kapaszkodást!

 • User
  Dátum: 2020. február 26., 9:30
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Az RMDSZ alig néhány évet volt kormányon, fejezzük be ezt az untig ismételt zagyvaságot, hogy mindig… És ha valakinek van szeme, összehasonlítja a mai sepsiszentgyörgyi kórházat a 30 évvel ezelőtti állapotokkal, látja a számos magánklinikát és rendelőt, a patikahálózatokat és akkor nem a béka jut eszébe, hanem az ezredszer kifőzött injekcióstűk, a régi rozoga kórtermek, a fogászatok, ahol két művelet létezett: tömés (amely rövidesen kihullott) és húzás. És esetleg utánanéz, hány évvel nőtt az átlag várható élettartam.