Felhívás!

Kelemen: nem adunk biankó csekket egyetlen kormánynak sem

Kelemen: nem adunk biankó csekket egyetlen kormánynak sem Románia

Az RMDSZ nem ad biankó csekket egyetlen kormánynak sem – erről tájékoztatta kedden Klaus Johannis államfőt Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

A szövetség közleménye szerint Kelemen Hunor a Cotroceni-palotában találkozott az államfővel, hogy a leendő kormány megalakításával kapcsolatban egyeztessenek.

“Klaus Johannisnak elmondtam, hogy nem adunk biankó csekket egyetlen kormánynak sem. Nem utasítunk el senkit, és nem is ígérünk támogatást senkinek mindaddig, amíg nem ismerjük meg a kormányprogramot, a miniszterek neveit, és nem tudjuk, milyen intézkedésekkel készülnek. Semmiképp sem akarunk egy olyan kormányt, amely sürgősségi rendeleteket hoz az igazságszolgáltatás, a választási törvények és a közigazgatás területein” – nyilatkozta az RMDSZ szövetségi elnöke.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. október 16., 9:43
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Marpediglen a polgarmesterek megvalasztasanal sokkal jobb volna a ketfordulos valasztas. Igy el lehetne kerulni azt a kellemetlen helyzetet, hogy egy polgarmestert 11-15 szazalekkal fotelhez juttasson egy olyan helyseg, ahol a szavazopolgarok 10-15-20 szazaleka megy el csak, szavazni. Es az eletfogytig megvalasztott polgarmestereknek is annyi volna. Az olyanoknak, akiket egy falu vagy varos lakosainak egy nagyon keves szazaleka juttat mindeg vissza a polgarmesteri szekbe ! Sokkal demokratikusabb volna a ketfordulos valasztas ! Ja, es meg mit mondd Hunor, hogy addeg nem ir ala feher csekket, amig nem ismeri a kormanyprogramot?! Na ebbol derul ki, hogy egy olyan part “mociojat” tamogattak es szavaztak meg az RMDSZ-esek ,melynek meg kormanyprogramja sincsen !

  • User
   Dátum: 2019. október 16., 17:57
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Valóban demokratikusabb a kétfordulós választás, de magyar szempontból arra is gondolni kell, hogy kétfordulós választás esetén jelentősen lecsökkenne a magyar polgármesterek száma Erdélyben, mivel a második fordulóban a románok összefognának a magyar jelölt ellen. Ez főleg olyan helyeken lenne problémás, ahol a magyarok kicsivel vannak kevesebben. Kétfordulós rendszerben el lehetne felejteni, hogy olyan városokban, mint Marosvásárhely vagy Szatmár valaha még egyszer magyar polgármester legyen.

 • User
  Dátum: 2019. október 17., 11:50
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Jól vagyunk magyarokul, demokratikusan. Addig hittük belomarcku kisléptű politizálásának jótékonyságát, hogy most szerintem fegyelmezett hátrálásban van részünk. Hunor csak henceg, de álmában ölelgeti ludovikát = kötelesek fegyvertársaikat támogatni.