Hirdetés
Hirdetés

Kelemen: ma már nem lehet az országot becsapni azzal, hogy lopják a magyarok Erdélyt

Kelemen: ma már nem lehet az országot becsapni azzal, hogy lopják a magyarok Erdélyt Románia

Ma már nem lehet egy egész országot becsapni azzal az olcsó trükkel, hogy lopják a magyarok Erdélyt – nyilatkozta szerda este Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

Kelemen Klaus Iohannis államfőt idézi, aki 2014-ben egy televíziós műsorban azt nyilatkozta: “A választópolgárok előtt azt állítani, hogy valaki szét akarja szakítani Erdélyt, az nem politikai nyilatkozat, az kreténség.”

Kelemen szerint a magyarellenesség a mai napig jelen van a román politikai életben, és az államfő legutóbbi megnyilvánulásai ebbe a kategóriába tartoznak.

“Múlt héten a államelnöknek, csekély két és fél perc alatt sikerült óriási károkat okoznia a racionális politikai párbeszédnek, sikerült kigúnyolni a magyar nyelvet, és megbélyegeznie egy közösséget, az erdélyi magyarokat”.

Kelemen szerint ezen a héten az államfő “ismét felült vesszőparipájára”, és azt állította, hogy az RMDSZ a közigazgatási törvénnyel “újabb csapást készül mérni az országra”, és ez alkotmányellenes lenne.

Kifejtette: mindez nem igaz, ez “nacionalista gyűlöletkeltés”.

Az RMDSZ nem kér mást, mint a magyarság 2001 óta érvényben lévő jogainak megerősítését – hangsúlyozta a szövetségi elnök.

“Ma is versenyt futnak a politikusok, ki tud jobb román lenni. Ki tudja a leghangosabban elutasítani jogos elvárásainkat. Kinek sikerül előbb elvenni meglévő jogainkból. A román politikában ez megszokott” – mondta Facebook-oldalára feltöltött videójában Kelemen, aki szerint egyesek ezzel akarják a figyelmet elterelni tehetetlenségükről.

“Én azonban bízom abban, hogy egy dolog megváltozott 30 év alatt: ma már nem lehet sok embert becsapni ezzel az olcsó trükkel” – mondta Kelemen.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások