Felhívás!

Kelemen Hunor szerint Kövesi kellene legyen az európai főügyész

Kelemen Hunor szerint Kövesi kellene legyen az európai főügyész Románia

Laura Codruţa Kövesit illeti meg az európai főügyészi tisztség, ha az Európai Parlament úgy ítélte meg, hogy megfelelő erre – véli Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke a Digi 24 hírtelevízió kedd esti műsorában azt mondta, ha a volt korrupcióellenes főügyészt a meghallgatások nyomán az első helyre rangsorolták az európai főügyészi jelöltek listáján, akkor őt illeti meg a tisztség. “Ha ők azt mondták a meghallgatások, a szavazás után, hogy rendben van, én nem ellenzem” – fogalmazott.

Kelemen ugyanakkor hozzátette, meglátása szerint a parlamenteknek, “függetlenül attól, hogy nemzeti vagy európai parlamentről van szó”, nem kellene beavatkozniuk az ügyészségi vezetők kinevezésébe. “Itt egy szakmai pályafutásról van szó és egy olyan európai intézményről, amelyik még nem működik, de jövő év elejétől vélhetően fog. Ő megjelent, az illetékesek szavaztak, ezek a szabályok, menjen oda” – nyomatékosította Kelemen.

Az Európai Parlament múlt héten a korrupcióellenes ügyészség (DNA) korábbi vezetőjét, Laura Codruta Kövesit választotta hivatalos jelöltjének az európai főügyészi tisztségre, miután az EP Költségvetési Ellenőrzési Bizottságában és az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságban is ő kapta a legtöbb szavazatot a meghallgatásokat követően. Az európai főügyészt az Európai Parlament és az Európai Tanács közös döntése alapján nevezik ki.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. március 13., 15:55
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Hogy oda ne rohanjak ! Az EU bűnözői egy moral insanity bolsevik komiszárt tennének főügyésznek, akivel a renitens kisállamok megfegyelmezését, tehát a “mocskos munkát” elvégeztetnék ! De ahogy eddig, itthon sem, a nagy multikat ívben kikerülné ! Nem értem a KH véleményét. !