Felhívás!

Kelemen Hunor a belügyminiszter menesztését kéri az úzvölgyi események miatt

Kelemen Hunor a belügyminiszter menesztését kéri az úzvölgyi események miatt Románia

Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke a belügyminiszter és a Hargita megyei prefektus menesztését kéri a miniszterelnöktől amiatt, hogy a hatóságok “képtelenek voltak” fenntartani a rendet az úzvölgyi katonai temetőben.

“A román hatóságok képtelenek voltak ellátni a rendet, ezért kerülhetett sor erőszakos cselekedetekre és fizikai agresszióra az úzvölgyi katonatemetőben és környékén. Határozottan felszólítjuk a miniszterelnök asszonyt, hogy menessze Carmen Dan belügyminisztert, valamint Hargita megye prefektusát” – nyilatkozta az RMDSZ csütörtöki közleménye szerint Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke továbbá felszólítja a hatóságokat is, hogy azonnal állítsák elő és vonják felelősségre ‘mindazokat, akik barbár módon rongáltak, betörtek az úzvölgyi katonatemetőbe, összetörték a kaput, és kitépték a kereszteket, hogy megfélemlítsék közösségünket’.

Kelemen Hunor emlékeztetett: “a magyar emberek békésen tiltakoztak a dormánfalvi polgármester törvénytelenségei ellen, amelyeket az elmúlt időszakban több román hatóság is megállapított”.

RMDSZ: állítsák elő azokat, akik erőszakosan léptek fel

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség határozottan elítél minden erőszakos cselekedetet, és felszólítja a hatóságokat, hogy azonnal állítsák elő azokat, akik fizikai agresszióhoz folyamodtak csütörtökön az úzvölgyi temetőnél – olvasható a szövetség Agerpres hírügynökséghez is eljuttatott közleményében.

“Határozottan elítélünk minden erőszakos cselekedetet, és felszólítjuk a hatóságokat, hogy azonnal állítsák elő azokat, akik fizikai agresszióhoz folyamodtak, akik barbár módon rongáltak, akik betörtek az úzvölgyi katonatemetőbe, összetörve a kaput, akik kitépték a kereszteket, hogy megfélemlítsék közösségünket! A magyar emberek békésen tiltakoznak a dormánfalvi polgármester törvénytelenségei ellen, amelyeket az elmúlt időszakban több román hatóság is megállapított. A temetőt élőlánccal védő magyarok nem szítanak feszültséget, hanem őseik emlékének meggyalázása ellen tiltakoznak. Felkérjük ugyanakkor a román hírtelevíziókat, hogy vessenek véget a félretájékoztatásnak és uszításnak, mert az csak a konfliktus fokozódásához vezet!” – áll az RMDSZ közleményében.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. június 7., 16:54
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Iohannisz nem tudta meneszteni, akkor összejön az udmr nek?! Azok hibásak akik az egész manipulálást véghezvitték! Ez nem 1990 fekete márciusa, hanem 2019 fekete júniusa! Ilyen aljas cselekedetekért a felbújtók, elkövetők börtönt kellene kapjanak!😣