Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kártörténeti adatokkal bővítette a járművek előtörténetét ellenőrző online szolgáltatását a RAR

Kártörténeti adatokkal bővítette a járművek előtörténetét ellenőrző online szolgáltatását a RAR Románia

Kártörténeti adatokkal bővítette online szolgáltatását a Gépjármű-nyilvántartási Hivatal (RAR). A Romániában beíratott gépjárművek teljes előtörténete – beleértve a károsodására, szervizelésére vonatkozó adatokat is – keddtől kezdődően elérhetővé válik az érdeklődök számára.

Hirdetés
Hirdetés

A kártörténeti adatok lehívásáért fizetni kell, mutat rá a RAR.

A hivatal kedden kiadott közleménye értelmében a gépjármű előtörténete (Istoric vehicul) alkalmazás segítségével a felhasználók percek alatt hozzájuthatnak azokhoz az információkhoz, amelyek a biztosítótársaságok hivatalos adataiban szerepelnek a Románia területén történt gépkocsikárokról.

Az alkalmazás tartalmaz egy ingyen lehívható információcsoportot (például hány kilométert futott a jármű) bármely, nyilvántásban szereplő gépkocsiról, amelyet a RAR bocsát rendelkezésre; de emellett az applikáció figyelmezteti a felhasználót, ha a kiszemelt jármű esetében léteznek kártörténeti adatok. Ez utóbbiak lehívásáért 35 lejt kell fizetni, online átutalással.

Az alkalmazást használni kívánó személynek meg kell adnia e-mail címét, ahová az adatokat szeretnék kapni, illetve az őket érdeklő gépkocsi alvázának számát. Amennyiben le akarja hívni a kártörténeti adatokat, az applikáció a fizetési oldalra irányítja, majd a fizetést követően megkapja az adatokat elektronikus postafiókjába.

A kártörténet többek között a következő adatokat tartalmazza: a sérülés pontos helyét a járműveken, a javítási költségek mértékét, illetve, hogy a sérülés nyomán károsodtak-e jármű fő biztonsági elemei, vagy tartószerkezete.

A RAR nyomatékosítja, hogy az alkalmazás által kért és a felhasználó által megadott adatokat az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) előírásainak megfelelően kezelik.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük