Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Karantén-kötelezettség nélkül utazhatnak vissza Magyarországra azok, akik hazajönnek szavazni

Karantén-kötelezettség nélkül utazhatnak vissza Magyarországra azok, akik hazajönnek szavazni Románia

Karantén-kötelezettség nélkül utazhatnak vissza Magyarországra azok, akik hazajönnek szavazni – tájékoztatott a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) pénteki közleményében, hangsúlyozva, hogy a magyarországi Operatív Törzs az RMDSZ kérésére hozta meg ezt a döntést.

Hirdetés
Hirdetés

A döntés azért született, hogy a Magyarországon élő, kettős állampolgársággal rendelkező személyek részt tudjanak venni a vasárnapi önkormányzati választáson; a választáson való részvételt a visszautazáskor a személyi igazolványon lévő kisméretű matricával (VOTAT) kell igazolniuk – áll a közleményben.

Menczer Tamás, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának államtitkára közösségi oldalán arról számolt be: a kettős állampolgárok, a román állampolgársággal rendelkező személyek, akiknek állandó magyarországi tartózkodási joguk van, illetve a velük utazó kiskorúak vasárnap reggel 8 órától hétfő reggel 9 óráig korlátozások nélkül beléphetnek Magyarországra bármely magyar-román határátkelőhelyen.

Karantén-kötelezettség nélkül utazhatnak vissza Magyarországra azok, akik hazajönnek szavazni

❗️ Karantén-kötelezettség nélkül utazhatnak vissza Magyarországra azok, akik hazajönnek szavazni! Ezt az RMDSZ kérte, és a magyarországi Operatív Törzs hagyta jóvá. A hazautazók bármelyik magyar-román határátkelőhelyen vasárnap reggel 8 óra és hétfő reggel 9 óra között korlátozások nélkül beléphetnek Magyarországra. A választáson való részvételt visszautazáskor mindössze a személyi igazolványon lévő kisméretű matricával (VOTAT) kell igazolniuk.

Publicată de RMDSZ pe Vineri, 25 septembrie 2020

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások