Felhívás!

Karantén alá került Temesvár és a szomszédságában levő négy község

Karantén alá került Temesvár és a szomszédságában levő négy község Románia

Karantén alá kerül a koronavírus-fertőzöttség magas aránya miatt vasárnap éjféltől Temesvár négy környező községgel együtt.

A Temes megyei közegészségügyi igazgatóságtól és a vészhelyzeti bizottságtól kapott adatok figyelmes elemzése után megszületett a döntés, hogy hétfőtől 14 napra vesztegzár alá helyezik Temesvárt, illetve Mosnicatelep (Moşniţa Nouă), Győröd (Ghiroda), Gyüreg (Giroc) és Újszentes (Dumbrăviţa) községeket, tájékoztatott a megye prefektusi hivatala.

A Temes megyei vészhelyzeti bizottság szombati határozata értelmében az érintett településeken egy sor intézkedést szigorúan be kell tartania a lakosságnak; mind az ott élőknek, mind az átutazóknak.

A karantén alatt álló településeket csak a közutakon lehet megközelíteni, illetve elhagyni, a településeken belül az utcákon tilos a gyülekezés, az emberek legfennebb 6-os csoportokban közlekedhetnek, de akkor is csak saját felelősségre vagy a munkáltató által kitöltött nyilatkozat birtokában, megfelelő indokkal lehet az utcán tartózkodni.

Az üzletek csak este 8 óráig tarthatnak nyitva, kivéve a gyógyszertárakat és benzinkutakat.

Az üzletekben, áruházakban korlátozott számú vásárló tartózkodhat egyidőben (a kapacitás 30 százaléka). A parkokban is korlátozni kell az ott tartózkodók számát, hogy minden személy számára 8 négyzetméteres teret lehessen biztosítani.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.