Felhívás!

Június és szeptember között mérik fel a lakosság immunitását

Június és szeptember között mérik fel a lakosság immunitását Románia

Júniusban kezdődik és szeptemberig tart az országos szintű antitestszűrés, amelyet az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) irányít majd – derül ki az erről kiadott egészségügyi miniszteri rendeletből.

A szaktárca közleménye szerint a kezdeményezés célja a populációimmunitás fokának megállapítása, aminek alapján előkészítik majd a lakosság egészségének védelmét szolgáló jövendőbeli intézkedéseket.

A vizsgálat keretében gyűjtött adatokat az INSP dolgozza fel, és szeptemberben meglesznek az első eredmények – véli az egészségügyi miniszter. Az INSP 1,6 millió lejt kap erre a célra a szükséges eszközök beszerzésére.

Nelu Tătaru szerint mintegy 29 ezer mintát vizsgálnak majd meg. A minták a vizsgálatba bevont laborokban ebben az időszakban valamilyen okból vérvételre jelentkező személyektől származnak majd. Az egészségügyi igazgatóságok minden megyében kiválasztanak 3-5 labort, amelyek részt vesznek a felmérésben. Csak olyan személyektől vett mintákat vizsgálnak meg, akik hozzájárulásukat adják ehhez, és akik vérvételkor nem mutatták semmiféle ragályos betegség tüneteit – derül még ki a közleményből.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. június 3., 10:43
    ÉRTÉKELÉS: 1

    A hasukra csapnak és kész! Sok nevetséges eredményt hoznak ki a laborok! Minden arra megy ki, hogy fű-fa veszélyeztetett kategória és kötelező a védőoltás!!!