Felhívás!

Jövő héten jóváhagyhatják Románia csatlakozását a schengeni-övezethez.

Jövő héten jóváhagyhatják Románia csatlakozását a schengeni-övezethez. Románia

Az Európai Parlament jövő héten szavazásra bocsájt egy újabb határozatot, amelyben Románia és Bulgária schengeni-övezethez való csatlakozását kéri – számol be a novinite.com

A Serghei Stanisev bolgár európai parlamenti képviselő által összeállított jelentés alapján megfogalmazott határozat nem törvény erejű, azt kéri az Európai Unió Tanácsától, hogy gyors és pozitív döntést hozzon a két ország schengeni-övezethez való csatlakozásáról – írja az Agerpres.

Az európai parlamenti képviselők először 2011 júniusában járultak hozzá Románia és Bulgária csatlakozásához, döntésüket a későbbiekben többször megerősítették.

Az Európai Unió döntéshozó szerve megjegyzi, hogy a két ország részben jelenleg is alkalmazza a Schengen szabályokat. A végső döntést egyhangúlag kell meghoznia az Európai Unió Tanácsának, amelyet 2019. január 1-jétől Románia fog vezetni.

Ez év májusában az Európai Parlament határozatban erősítette meg, hogy Románia és Bulgária készen áll arra, hogy a schengeni-övezet tagja legyen, és kérte az Európai Unió Tanácsától, hogy hagyja jóvá a két ország csatlakozását.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.