Felhívás!

Johannis: szigorúan be kell tartani az intézkedéseket, hogy egyeseken később lazítani lehessen

Johannis: szigorúan be kell tartani az intézkedéseket, hogy egyeseken később lazítani lehessen Románia

Szigorúan be kell tartani a koronavírus terjedésének fékezését célzó hatósági intézkedéseket, hogy néhányan ezek közül a megfelelő pillanatban lazítani lehessen – nyilatkozta szerdán Klaus Johannis államfő.

Az elnök rámutatott, Románia még nincs abban a helyzetben, hogy a korlátozó intézkedések lazítását mérlegelje. “Nálunk még egyre nő a megbetegedések száma, egyre nő a sürgősségi ellátásra szoruló páciensek száma, és bár mindannyian azt szeretnénk, hogy mielőbb véget érjen ez a válság, mi még nem vagyunk abban a helyzetben, hogy kiengedhessünk” – fogalmazott Johannis.

Az államfő leszögezte, a vírus emberről emberre terjed, ezért nagymértékben rajtunk múlik a helyzet alakulása, és ha szigorúan betartjuk a hatóságok által elrendelt intézkedéseket, korábban elérhetjük, hogy visszatérjenek a dolgok a normális kerékvágásba.

Johannis szerint ha túl korán lazítanának az intézkedéseken, oda juthatunk, hogy “még hónapokig meg kell hosszabbítani ezeket, és ezt senki nem szeretné”.

“Továbbra is szigorúan be kell tartani az intézkedéseket, hogy aztán a megfelelő pillanatban egyeseken majd lazíthassunk” – nyomatékosította.

Mindenki töltse otthonában a húsvétot

Klaus Johannis államfő azt üzente a lakosságnak, hogy mindenki otthon ünnepelje a húsvétot.

“Otthon leszek Carmennel, a feleségemmel együtt. Csak mi ketten” – nyilatkozta húsvéti terveiről az államfő.

“Továbbra is két húsvéti ünnepünk van. Most vasárnap a katolikusok, evangélikusok, unitáriusok ünneplik az Úr feltámadását, majd a következő vasárnap az ortodoxok, görög katolikusok és mások. Én ezen a vasárnapon fogom ünnepelni az Úr feltámadását. Elmondom, mit fogok tenni: otthon fogok maradni feleségemmel, Carmennel együtt. Csak mi ketten. Nem megyünk templomba, nem hívunk senkit ebédre, és mi se megyünk senkihez vendégségbe. Az istentiszteletet a tévében fogjuk megnézni, meggyújtunk egy gyertyát és imádkozunk. Kedves román állampolgárok, azt várom el tőletek, hogy mindannyian ezt tegyétek” – üzente Klaus Johannis.

Az elnök hozzátette, akármilyen nehéz húsvétkor betartani a járvány terjedését megakadályozó korlátozásokat, nagyon fontos követni a hatóságok utasításait, mert ellenkező esetben sokak számára nagyon súlyos következményei lehetnek a szabályszegésnek.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.